Oceans of Hope

​Jorden rundt i en sejlbåd med mennesker med Sclerose - tilbage til livet

Juni 2014 sejlede skibet Oceans of Hope afsted fra København. Det var starten på en jordomsejling, der skulle vare halvandet år og involvere skiftende besætninger fra i alt 16 lande. Det særlige for skibets besætning var en kombination af professionelle sejlere, mennesker med sygdommen multipel sklerose (MS) og en læge med MS-erfaring. Da Oceans of Hope lagde til kaj i København i november 2015, var det med stærke erfaringer om betydningen af at skabe fælleskaber, hvor folk kan udfolde sig med de ressourcer, hver især har.  

Formålet med Oceans of Hope har været at skabe et initiativ, der redefinerer rammen og mulighederne for mennesker med alvorlig sygdom – i dette tilfælde multipel sklerose. Fælles for mange mennesker mærket af alvorlig sygdom, er ofte en følelse af identitetstab og en håbløshed overfor fremtiden. Oceans of Hope er et projekt, der direk​te modarbejder dette, ved at vise, hvad der er muligt, når man giver mennesker med kronisk sygdom redskaberne og netværket til at erobre deres individuelle udfordringer.

Mikkel Anthonisen (MD), manden bag initiativet, vil gerne dele oplevelserne med Oceans of Hope og åbne op for en diskussion om empowerment og opfattelsen af, hvad det vil sige at leve med en kronisk sygdom sådan, som flere og flere mennesker gør - Ikke kun sklerose. Alle sundhedsprofessionelle med interesse for emnet er derfor inviteret d. 27.09.2016 til at deltage i dialogen: om erfaringerne fra en jordomsejling kan overføres til hverdagen på hospitalet og det danske sundhedsvæsen generelt. 


TILMELD DIG ARRANGEMENTET HER​


Redaktør