Lær at tackle – metoder til at støtte patienten i at blive en bedre selvhjælper

Oplæg ved Nicolai Holm Faber, der i VIPA den 25/6/201a delte erfaringer med Komiteen for Sundhedsoplysnings: "Lær at takle" kurser.
"Lær at tackle" er en række kurser til patienter med kroniske/langvarige fysiske og eller/psykiske lidelser. Kursernes formål er at styrke deltagernes evner til at tackle sygdommen, symptomerne og de problemer, som sygdommen medfører i forhold til arbejdsliv, familie og fritid. Oplægget præsenterede kurserne og deres effekter på deltagernes helbred og funktion, samt gav et indblik i kursernes teoretiske grundlag og pædagogiske metoder.

Fra Komiteen for Sundhedsoplysnings hjemmeside:

"Kurserne tager udgangspunkt i kursisternes egen indsats og håndtering af sygdom, som har stor betydning for effekten af behandling og forebyggelse af komplikationer.
Kurserne bygger på ligemandsprincippet, som skaber gensidig identifikation. Derfor er mindst en af de to instruktører på et kursus en frivillig, som selv har en eller flere kroniske/langvarige helbredsproblemer.
Lær at tackle … har evidensdokumenteret effekt og er et godt supplement til den sygdomsspecifik rådgivning og undervisning, som varetages af sundhedsfagligt personale på fx sygehuse, i kommunalt regi og i privat praksis."

Læs mere om kurserne på: www.patientuddannelse.info  
Du kan også se dagens præsentation til højre på denne side.
Redaktør