Ny hjemmeside til børn med alvorligt syge forældre

​Nu får børn og unge med alvorligt syge forældre deres helt egen hjemside, som kan hjælpe dem i den svære situation.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Hvert år oplever ca. 42.000 børn og unge under 18 år, at en forælder bliver alvorligt syg. Det rammer både den syge forælder; men i høj grad også børnene. Børn og unge med alvorligt syge forældre føler sig ofte overset og ensomme. Sådanne oplevelser og følelser kan sætte sig som ar på sjælen, hvis de ikke bliver håndteret på en god måde.


Videnscenter for Patientstøtte lancerede d. 7/1 2015 Danmarks første hjemmeside - www.nårmorellerfarbliversyg.dk​ til pårørende børn af alvorligt syge forældre. Hjemmesiden giver børn og unge mulighed for at identificere sig med andre i lignende situationer.

På hjemmesiden kan børn og unge (i alderen 8-14 år): 

  • Se 6 videoer med andre børn og unge, der fortæller om forskellige sider af det at have en alvorlig syg forælder. Videoerne skaber genkendelighed og skal medvirke til, at børn og unge med syge forældre føler sig mindre anderledes. 

  • ​​Få beskrevet (eller oplæst) de mest almindelige følelser, der kan optræde når en forælder er alvorligt syg.

  • Lave deres egen fortælling i en scrapbog, hvor de kan skrive tekster og uploade billeder, tegninger eller små videoer. Scrapbogsfunktionen gør, at børnene og de unge kan dokumentere deres tanker, følelser og oplevelser og kan hjælpe dem med at bearbejde situationen. 
  • Få gode råd til hvad der kan hjælpe dem samt finde links til steder, hvor de kan få mere hjælp.

På siden er der også vejledning og gode råd til både den syge og den raske forælder og til sundhedspersonalet, om hvordan de bedre kan forstå og støtte pårørende børn.

Hjemmesiden er udviklet i relation til projektet Børn som pårørende til alvorligt syge foældre.  Hjemmesiden er finansieret af Region Hovedstaden.
Redaktør