Tak for nu og på gensyn!

Carolina Magdalene Maiers udtalelse om hendes valg til Folketinget 2015


Siden Videnscenter for Patientstøtte slog dørene op i august 2011 har jeg siddet ved roret. Dengang helt alene til en start, men med tiden voksede vi og blev til den tværfaglige skare, som i dag udgør videnscentrets stab. 

Nu vil skæbnen at jeg – for en tid i hvert fald – skal afprøve andre græsgange. Ved folketingsvalget d. 18. juni blev jeg valgt til Folketinget for Alternativet. 

Det er en stor ære at tage imod den tillidserklæring det er at blive valgt i Folketinget. Og jeg glæder mig. Faktisk er vi allerede i fuld gang med arbejdet. Samtidig er det med vemod, at jeg må sige farvel til Videnscenter for Patientstøtte; det vigtige og meningsgivende arbejde, de gode og inspirerende samarbejdsrelationer og jordens mest fantastiske kollegaer. 

Jeg er glad for – og stolt over – at videnscentret står på stærke, faglige ben i dag. I løbet af fire år er det lykkedes at opbygge et fagligt fundament for arbejdet med psykosocial og eksistentiel patientstøtte – et fundament, som bygger på videnskabelig viden og samtidig altid har en fod i og et øje for praksis. 

Da alting er gået meget hurtigt, er der endnu ikke ansat en stedfortræder for mig. Derfor holder jeg også løbende kontakt med videnscentret over de næste par måneder. 

Heldigvis er jeg blevet sundhedsordfører i Alternativets folketingsgruppe, så mit faglige hjerte kan fortsat få lov til at banke for at gøre en positiv forskel for patienter og pårørende i det danske sundhedsvæsen. 

Tak til alle de personer, hvis vej jeg på den ene eller anden måde har krydset i faglige sammenhænge over de seneste fire år. Medarbejdere, eksterne projektdeltagere, administrationen på Regionsgården, centerledelsen i Neurocentret, videnscentrets styregruppe, forskere, med meget mere. TAK for nu – og på gensyn! 

Kærlig hilsen

Carolina Magdalene Maier

Redaktør