Beskrivelse:
I projektet gennemføres kompetenceudvikling af hospitalsansatte sundhedsprofessionelle på 21 afdelinger fordelt på alle Region Hovedstadens hospitaler herunder alle akutmodtagelser. Sundhedsprofessionelle på afdelingerne vil blive oplært i en handleplan for, hvordan man yder den bedst mulige støtte til alvorligt kriseramte familier i den første akutte fase.
Et udvalgt antal sundhedsprofessionelle vil modtage undervisning i krise- og traumeinformeret praksis og vil herefter fungere som børne-/ungeansvarlige nøglepersoner og som mentorer for kollegaer under implementering af handleplanen.
Målgruppen for initiativet er familier med børn/unge i alderen 0-18 år, som oplever en traumatisk hændelse. En traumatisk hændelse er i projektet afgrænset til at barnet eller den unge enten selv udsættes for akut, alvorlig sygdom, ulykke eller død, eller er nærmeste pårørende til akut, alvorlig sygdom, ulykke eller død.
Kvalificering:
Projektet har afsæt i nyeste internationale forskning og er løbende blevet kvalificeret og udviklet gennem et børne-/ungepanel, et panel af sundhedsprofessionelle samt en bredere referencegruppe af eksperter. Projektet vil desuden blive evalueret eksternt.
Projektmateriale:
På baggrund af projektet udarbejdes følgende formidlingsmateriale:
- En handleplan
- Kursusmateriale
- Booklets til børn, unge og deres familier
- En hjemmeside
- Minimum en videnskabelig artikel
- En række artikler til magasiner og fagblade
- En afsluttende konference med præsentation af projektets resultater
Tidsramme:
September ´13 – august ’14 |
Udvikling af handleplan, booklets, hjemmeside og kursusmateriale |
Oktober 14 – januar ´16 |
Gennemførsel af kursus og implementering af handleplan |
Januar ´16 – januar ’ 17 |
Evaluering, justering og formidling |
Finansiering:
Projektet finansieres af Egmont Fonden.