Kræftlægernes specialistviden rykker tættere på borgerne

​Borgerne i Region Hovedstaden kan nu få gavn af hospitalernes kræftspecialister, allerede når de møder deres egen læge. En kortere vej fra specialistviden på hospitalet til den praktiserende læge skal hjælpe med at opdage kræft tidligt og sørge for den rigtige behandling.
Fra 1. juni kan de praktiserende læger i Region Hovedstaden ringe direkte til 10 forskellige kræftspecialister på Region Hovedstadens hospitaler, mens patienten sidder i venteværelset.

- Kræftlægerne på hospitalerne sidder inde med en meget specialiseret viden om symptomer og behandlingsmuligheder, som de praktiserende læger kan have rigtigt god gavn af i deres snak med patienten. Med den nye ordning bringer vi den viden direkte ind i konsultationen mellem patienten og egen læge, siger ledende overlæge på brystkirurgisk afdeling på Herlev Hospital Henrik Flyger, som er én af initiativtagerne til den nye ordning.

Kræftspecialisterne står klar til at hjælpe, både når det drejer sig om en mulig diagnose, eller når en tidligere kræftpatient går til sin egen læge med nye symptomer, fortsætter Henrik Flyger:​

- Hvis en tidligere kræftpatient henvender sig til sin egen læge med fx smerter, så kan lægen nu sammen med kræftspecialisten på hospitalet hurtigt vurdere, om smerterne skyldes kræften, eller om der er noget andet på spil – og lægen kan sammen med specialisten beslutte den bedste behandling.

Tidlig diagnose er utroligt vigtig

Formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Karin Friis Bach (R), glæder sig over muligheden for et endnu tættere samarbejde mellem kræftspecialisterne og de praktiserende læger:

- Vi har i Region Hovedstaden stort fokus på vores kræftbehandling, og på at sikre hurtig udredning og behandling. Vi ved, at jo hurtigere en kræftsygdom bliver opdaget, jo større er chancen for at overleve sygdommen. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi med de nye specialistrådgivninger får et tættere samarbejde med de praktiserende læger, der har den tætteste og første kontakt med borgere, som har symptomer på kræft.​

Fakta

  • Oprettelsen af specialistrådgivningen er en del af regeringens sundhedsstrategi, hvor der igangsættes en række initiativer, som skal sikre, at kræft opdages tidligt.
  • Formålet med ordningen er, at patienterne hurtigere udredes og kommer i de rigtige kræftpakker.

Yderligere information

  • Formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Karin Friis Bach (R), via pressevagten, tlf.: 70 20 95 88
Redaktør