Opdateret d. 10. november, så det nu fremgår, at der både er mulighed for tidsbestilling og drop-in-vaccination på regionens hospitaler og mange apoteker.
Vi går en efterårs- og vintersæson i møde, hvor smitten med influenza og covid-19 forventes at stige. Alle kan blive smittet med influenza og covid-19, og langt de fleste får blot et mildt forløb. For nogle kan influenza og covid-19 dog give et alvorligt sygdomsforløb og medføre indlæggelse og i værste tilfælde være livstruende, og derfor tilbydes udvalgte grupper også i år vaccination mod influenza og covid-19.
”Igen i år tilbyder vi vaccination mod influenza og covid-19 til regionens ældre og sårbare borgere. Der har allerede været stor interesse for vaccination, og mange har allerede bestilt tid, men jeg kan berolige med, at der er tider til alle i målgruppen. Så hvis du ikke kan finde en tid de første dage i oktober, kan du prøve ugen efter på et af de mange vaccinationssteder, som er fordelt i hele regionen,” fortæller koncerndirektør i Region Hovedstaden Anne Skriver Andersen.
Region Hovedstaden planlægger efter, at langt de fleste borgere i målgruppen kan vaccineres inden for de første otte uger, da erfaringen viser, at efterspørgslen er størst i starten af sæsonen. Men muligheden for at blive vaccineret fortsætter helt frem til og med den 15. januar 2024.
Hvem tilbydes vaccination og hvordan foregår det?
For de fleste giver influenza og covid-19 en mild infektion, men risikoen for et alvorligt forløb med influenza eller covid-19 stiger med alderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor, at personer på 65 år og derover bliver vaccineret mod begge sygdomme. Der er en række sygdomme og tilstande, som øger risikoen for et alvorligt forløb med influenza og covid-19, og derfor anbefales nogle personer under 65 år også vaccination.
Influenza og covid-19 vaccination tilbydes til følgende personer:
Førtidspensionister og børn i alderen 2-6 år tilbydes også influenzavaccination. Til børn gives vaccinen som en næsespray med et pust i hvert næsebor.
Alle personer i målgruppen for vaccination kan booke tid på www.vacciner.dk
I år tilbydes vaccination på syv af regionens hospitaler og et sundhedshus:
Herlev Hospital, Borgmester Ib Juuls Vej 9, 2730 Herlev
Gentofte Hospital, opgang 1, Hospitalsvej 1, 2900 Hellerup
Frederiksberg Hospital, bygning 21 (stuen), Nordre Fasanvej 57, 2000 Frederiksberg
Amager Hospital, opgang 5 (1.sal), Italiensvej 1, 2300 København S
Hvidovre Hospital, Østre Hospitalsvej 3, 2650 Hvidovre
Frederikssund Hospital, Frederikssundsvej 30, 3600 Frederikssund
Bornholms Hospital, Ullasvej 8, 3700 Rønne
Helsingør Sundhedshus, Birkedalsvej 35a, 3000 Helsingør.
Derudover tilbydes vaccination også i samarbejde med 85 apoteker i Region Hovedstaden.
Se kort over alle landets vaccinationssteder og deres åbningstider på Sundhedsstyrelsens hjemmeside
På alle hospitalerne og på mange apoteker kan du gå ind fra gaden og blive vaccineret eller bestille tid. Se, hvilke steder der tilbyder vaccination uden tidsbestilling på kortet over landets vaccinationssteder. I Sundhedshuset i Helsingør skal du bestille tid, før du møder op.
Hvis du har modtaget en invitation fra Sundhedsstyrelsen og ikke har MitID, som er nødvendigt for at kunne booke tid på vacciner.dk, kan du få hjælp til at booke eller ændre din vaccinationstid ved at ringe til vores bookingtelefon på tlf. 38 64 99 00 – tast 0. Du kan også blive vaccineret uden tidsbestilling.
Beboere på plejehjem bliver, som i tidligere vaccinationssæsoner, tilbudt vaccination på plejehjemmet i samarbejde med kommunerne og Danske Lægers Vaccinations Service.
Region Hovedstaden tilbyder også vaccination i eget hjem til borgere, som ikke kan transporteres til et vaccinationssted pga. helbredsmæssige eller psykiske årsager. Vaccination i eget hjem sker efter aftale med kommunen og hjemmeplejen, som vurderer om den enkelte borger opfylder kriterierne for hjemmevaccination.
Læs mere om Region Hovedstadens vaccinationsindsats mod influenza og covid-19