Region Hovedstaden er indbyggermæssigt den største region og samtidig den region med det højeste smittetryk. Det er vurderingen, at SOS International A/S har ikke alene vil kunne levere tilstrækkelig til at kunne efterkomme behovet i forhold til den nye teststrategi.
Region Midtjylland har derfor på vegne af regionerne indgået aftale med de to leverandører om deling af opgaven.
- Vi har tilpasset aftalerne, så Copenhagen Group fra i morgen 19. februar opbygger syv faste teststeder og står for al mobil udkørsel til kommunerne i Region Hovedstaden, siger koncerndirektør i Region Midtjylland Anders Kjærulff. Region Midtjylland indkøber hurtigtest på vegne af alle regioner.
Fremover skal SOS International A/S drive seks faste teststeder og seks pop-up beredskaber. Opgaven omfatter op til 13.000 hurtigtest i døgnet.
Med tilpasningerne stiger antallet af faste teststeder i Region Hovedstaden fra ni til 14, og den samlede kapacitet når målet på hurtigtest af op til 51.000 personer i døgnet.
Begge aftaler udløber 31. marts.
SOS International A/S vil fremadrettet drive seks faste teststeder i kommunerne: Albertslund, Brøndby, Frederiksberg (to steder), Frederiksværk og Ishøj. Herudover skal virksomheden levere seks mobile teststeder (pop-up), de steder regionen vurderer, at der er særligt behov.
Copenhagen Group, der i forvejen tester op til 10.000 personer i døgnet i Parken i København, hurtigtester fremover også 28.000 personer fra seks nye faste testesteder i kommunerne: Furesø, Helsinge, Helsingør, København (Bella Centeret) og Lyngby.
På Bornholm er det uændret Falck, der leverer hurtigtest i Rønne og i Københavns Lufthavn.
Flere oplysninger
- koncerndirektør i Region Midtjylland Anders Kjærulff, tlf. 2016 7347