Vaccinationskapaciteten bliver tilpasset i Region Hovedstaden og private vaccinationscentre lukker

​83 procent af borgere i Region har nu taget imod et tredje boosterstik. Nu tilpasses vaccinationskapaciteten og flere vaccinationscentre ændrer åbningstid fra næste uge. ​

​Flere end otte ud af ti borgere i regionen har foreløbigt taget imod et tredje stik, og derfor er der ikke længere behov for den samme vaccinationskapacitet, og derfor tilpasses den fra uge 7.

Konkret betyder det, at de private aktører Copenhagen Medical og Practio, som bl.a. har vaccineret i Fælledparken og i K.B. Hallen, ikke længere vaccinerer skal vaccinere. Samtidig justeres åbningstiderne i Region Hovedstadens egne vaccinationscentre, som fremover vil have kortere åbningstider og lukkedage. De nye åbningstider fremgår, når man bestiller tid til vaccination på vaccine.dk.

Udover i vaccinationscentrene vil man fortsat kunne blive vaccineret hos mange af regionens praktiserende læger og på udvalgte apoteker. Christoffer Buster Reinhardt, formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, ser i dag tilbage på et godt samarbejde, hvor man ved fælles hjælp fik etableret både ekstra vaccinationscentre og koordineret på tværs af sektorer:

- Vi har en høj vaccinationsprocent i Region Hovedstaden og går mod foråret, der også vil hjælper os med at slippe ud af pandemien. Derfor justerer vi kapaciteten nu og løbende fremover i takt med myndighedernes udmeldinger, siger han og tilføjer:

- Det er flot, hvad vi i fællesskab kan udrette, når det virkelig gælder, og jeg vil gerne takke for et godt samarbejde og indsatsen fra medarbejderne, som jeg håber nu kan komme ud og virke i andre dele af samfundet, hvor der er god brug for dem.

Se hvor du fortsat kan blive vaccineret

Borgere kan fortsat blive vaccineret i regionens vaccinationscentre, hos praktiserende læger og på apoteker. Der skal bookes tid på vacciner.dk til regionens vaccinationscentre.

Se en liste over regionens vaccinecentre  

Her er liste med praktiserende læger, der vaccinerer. 

Find oversigt over apoteker​, som tilbyder vaccination i Region Hovedstaden. 

Regionens vaccinationscentre samarbejder også fremadrettet med hovedstadskommunerne om f.eks. hjemmevaccinationer og vaccinationer på bosteder.

For yderligere kontakt regionens pressevagt på presse@regionh.dk og 70 20 95 88.

Redaktør