Kræftværkets app præsenteres på nordisk konference

Når man er ung, er en kræftdiagnose svær nok at håndtere i sig selv. Men at skulle holde styr på konsultationer, tracke hvornår man har det skidt og finde ud af, hvordan man skraber håret af hovedet første gang, finder en ordentlig paryk og samtidig skal forholde sig til uddannelse, job og sociallovgivning er en stor mundfuld oveni. 

Med den nye app fra Kræftværket kan de unge få hjælp af ligesindede til at håndtere alle de udfordringer, der følger med et kræftforløb. 


Foto: Repræsentant i styregruppen Marc Jensen
- Jeg følte at jeg stod alene. Selvfølgelig var der sygeplejersker med de bedste intentioner om at hjælpe, men de havde ikke stået i samme situation som mig. I mødet med andre unge patienter i Kræftværket gik det op for mig, at jeg havde viden som kunne hjælpe andre og de kunne hjælpe mig, fortæller Marc Jensen, der er tidligere kræftpatient og nu er repræsentant i styregruppen. 

-Det jeg har lært igennem denne co-creation proces er, at vi alle var igennem meget hårde forløb i vores behandling og at det blandt andet var kommunikationen med andre unge kræftpatienter, som fik os gennem de svære tider. Jeg håber derfor, at appen kan hjælpe andre unge mennesker som Kræftværket har hjulpet mig, siger Marc Jensen.

Appen blev præsenteret for repræsentanter fra myndigheder, uddannelsesinstitutioner og private virksomheder i april på Vitalis, der er Nordens ledende konference om digitalisering og fremtidens muligheder indenfor sundhed og omsorg. 

De sidste tests er ved at blive gennemført, og appen lanceres for patienter i løbet af de nærmeste måneder. 

Foto: Maiken Hjerming ungekoordinator,Helle Pappot forskningsleder,  og repræsentant i styregruppen Marc Jensen.
Redaktør