Forbind din forskning fra Region H til dit internationale forsker ID

Hvis du som forsker i Region H har en profil i regionens forskningsregistreringssystem Pure har du nu mulighed for automatisk at forbinde den forskning din afdeling eller center har registeret på dig her med det internationale forsker ID ORCID.

Vent...

​ORCID internationalt forsker ID

ORCID er et unikt og internationalt anerkendt ID, der knytter forsker og forskning korrekt sammen. Det anvendes allerede i dag af flere danske og udenlandske universiteter, private aktører, fonde, forlag, samt kendte citationsdatabaser.

ORCID sikrer at du som forsker identificeres korrekt og ikke bliver forvekslet med andre, med samme eller næsten samme navn som dig.

Hvornår kan du bruge ORCID

I forbindelse med publicering, søgning af forskningsmidler og ved forskerprofilering er det vigtigt at du kan identificere dig korrekt og efterhånden kræver langt de fleste bevillingsgivere, tidsskrifter og forlag også at man indsender et forsker ID, ved fx publicering eller fondsansøgning.

De store citationsdatabaser Scopus og Web of Science samt Google Scholar har hver deres type forsker ID eller forskerprofil, som anvendes til at matche publikationer og forskere. Derudover findes der et ID, som går på tværs af alle de øvrige ID'er og aktører. ORCID – et non-profit ID, der er uafhængigt af kommercielle interesser.

Synkronisér din publikationsliste i Pure med ORCID

Ud over at identificere dig kan du også bruge ORCID til at samle dine publikationer og forskningsaktiviteter ét sted, og dermed have én fuldt ud opdateret forskerprofil uafhængig af ansættelsessted.

Dette gælder nu også for det indhold du har registreret i Region H's Pure system. Det betyder at du kan give ORCID adgang til at blive automatisk og løbende synkroniseret med din publikationsliste i Pure. Når du gør det, vil alle de publikationer, der er registreret i Pure blive synlige på din ORCID-profil. På den måde behøver du kun opdatere din publikationsliste i Pure og den opdateres efterfølgende også på din ORCID-profil.

Se trin for trin guide til hvordan du opsætter synkroniseringen. pdf. åbner i ny fane. 

Husk at tjekke om din publikationsliste i Pure er korrekt inden du opsætter synkroniseringen.

Læs mere om forskningsregistrering og Pure i Region H på regionens intranet.
Ved yderlige spørgsmål kontakt pure@regionh.dk

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor