Hurtigere fra ide til implementering af kunstig intelligens

​Regionsrådet har udmøntet 2,65 mio. kr. til at flere algoritmer kan indarbejdes i sundhedsplatformen og implementeres i klinisk praksis til gavn for patienterne i regionen nu og i fremtiden.

Vent...

​Mere præcis og sikker behandling af patienterne

Regionsrådet har tirsdag den 14. december besluttet at investere i at gøre vejen for brug af kunstig intelligens i Region Hovedstaden endnu bedre Derved kan algoritmerne i højere grad benyttes på hospitalerne til at give patienterne en mere præcis og sikker behandling og/eller effektivisere arbejdsgange.

Op mod 100 projekter antages at være i gang med udvikling og test af kunstig intelligens i forskellige forskningsmiljøer, men kun få projekter bliver implementeret i klinisk behandling eller til støtte for hospitalsdriften. Erfaringerne viser blandt andet at det er vanskeligt at få anvendt algoritmerne i daglig klinisk praksis, hvis de ikke er nemt tilgængelige i det kliniske miljøer, i sundhedsplatformen.​

Hvordan vil de 2,65 mio. kr. gøre en forskel?

For at øge tempoet og skabe en hurtigere vej for forskere og andre samarbejdspartnere, vil regionsrådet styrke ”infrastrukturen” og rådgivningen til forskere og udviklere af kunstig intelligens.

Med midlerne øger vi kapaciteten til at bistå flere med at implementere modellerne i sundhedsplatformen. Vi udarbejder en pixiebog til forskere og klinikere om vejen for kunstig intelligens. Samtidig trænes klinikere i at benytte algoritmerne i hverdagen, hvor lægerne skal kunne forstå og forklare en algoritmes resultat til patienter og kollegaer. 

Hvad er kunstig intelligens AI?

Kunstig intelligens er algoritmer, der i daglig klinisk praksis bl.a. sparer tid, udnytter ressourcer bedre samt gør beslutninger mere træfsikre.
 

Se eksempler på brug af kunstig intelligens i vores case katalog (pdf. åbner i ny fane)Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor