Region Hovedstaden har i 2020 forbrugt ressourcer svarende til 2,6 mia. kr. på forskning og udvikling

Til gavn for fremtidens patienter og behandlinger blev der i 2020 forbrugt ressourcer på forskning og udvikling svarende til 2,6 mia. kr. Heraf var 1,45 mia. kr. finansieret af eksterne parter som private og offentlige fonde, erhvervsvirksomheder med videre. Det viser opgørelsen i Spot på forskning for 2020-data.

Vent...

​Spot på forskning

Publikationen Spot på forskning for 2020-data er nu udkommet. Rapporten indeholder som tidligere indsamlede data om blandt andet ressourcer forbrugt på forskning og udvikling på Region Hovedstadens hospitaler, centre og virksomheder, samt antallet af forskningspersonaler som bruger minimum 10 procent af deres samlede arbejdstid på forskning og udvikling i Region Hovedstaden. 

Fortsat stigning i Region Hovedstaden

Afrapporteringen for 2020 viser en forsat stigning i ressourcer forbrugt på forskning og udvikling på mere end 100 mio. kr. Samlet er der forbrugt ressourcer svarende til 2,6 mia. kr., hvor 1,45 mia. er finansieret af eksterne kilder. Derudover er der også en stigning i antallet af ansatte, som bruger 10 procent eller mere af deres samlede tid på forskning og udvikling fra 4.955 personer i 2019 til 5.120 i 2020. 

Historier fra forskningens og innovationens verden

I årets Spot på forskning har vi igen i år inkluderet 3 historier fra forskningen- og innovationens verden, som giver et lille indblik i de mange forsknings- og innovationsprojekter, der foregår i Region Hovedstaden. I årets rapport kan du læse om behandling af COVID-19 patienter med steriodbehandling, diagnosticering af sjældne sygdomme hos patienter ved hjælp af genetiske analyser og trådløs monitorering af patienter under og efter indlæggelse. 

Læs rapporten om Spot på forskning 2020 (pdf, åbner i ny fane)​

Læs de tidligere års publikationer ​​på regionh.dk​


​​​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor