Administration af EU-projekter

Find en række nyttige oplysninger om administration af EU-finansierede forskningsprojekter, så du undgår unødvendige administrative problemer​

​​​​​​​​​​

Usikker på hvordan EU-ansøgninger og -projekter håndteres rent administrativt?

Ofte er der usikkerhed om, hvordan EU-ansøgninger og -projekter skal håndteres rent administrativt. Det kan f.eks. være, hvordan man registrerer projektet i forbindelse med, at man skal skrive en ansøgning, og mange efterspørger PIC-nummer samt andre administrative oplysninger. Nogle har også tvivlsspørgsmål og brug for hjælp,når EU indkalder til kontraktforhandlinger, når ansøgningen er gået igennem. 

Hæfte om administration af ​EU-projekter

Vi har samlet en række nyttige oplysninger om administration af EU-projekter, så du undgår unødvendige administrative problemer. Vi gør opmærksom på, at oplysningerne er 100 % ens for alle i regionen. Hvis du er i tvivl om noget, så kontakt os endelig - vi hj​ælper gerne. ​

Find kontaktoplysninger til Finansieringsteamet i Enheden for Forskning og Innovation​

I hæftet kan du læse om: 

  • Et EU-projekt fra idé til slutrapport 
  • Brug af PIC-nummer 
  • Underskrifter på kontrakter og konsortieaftaler 
  • Konsortieaftale 
  • Projekt- og faglig ansvarlig 
  • Flere Region H. hospitaler i samme EU-projekt 
  • Administration af EU-projekter

Audit certifikat i E​U-projekter (certificate on the financial statement).

I FP7-projekter kræves der et audit certifikat hver gang projektudgifterne overstiger 375.000 EUR.

I H2020 kræves der kun ét audit certifikat i slutningen af projektperioden og kun hvis de samlede udgifter overstiger 325.000 EUR.

Region Hovedstaden bruger revisionsfirmaet BDO. Al henvendelse til BDO skal ske gennem Claus Bang fra Center for Økonomi ().

BDO’s sagsbehandlingstid er op til 6 uger. Prisen for revision af et EU-projekt afhænger af det enkelte projekts størrelse og kompleksitet. I et komplekst EU-forskningsprojekt fra Rigshospitalet blev prisen 20.000 DKK (ekskl. moms), hvilket giver en indikation af, i hvilken størrelsesorden prisen for revision af et EU-regnskab vil ligge.

Redaktør