De tre vindende ideer 2017

​De tre vindende ideer blev kåret ved et event den 14. juni 2017. Ideerne kommer fra Rigshospitalet, Herlev Hospital og Bornholms Hospital

Measurelet – det teknologiske toilet
Idéen er udviklet af Louise Bangsgaard og Marie Lommer Bagger, der begge arbejder på Medicinsk Gastroenterologisk Klinik på Rigshospitalet. Projektet tager udgangspunkt i en konkret klinisk problemstilling med i det daglige at lave nøjagtige og valide væskeregnskaber. Med udviklingen af Measurelet – det teknologiske toilet kan man opnå både mere valide data og bedre komfort og større værdighed for patienterne. Samtidig vil det lette og forbedre arbejdsgangene for det sygeplejefaglige personale.

Louise og Marie - Riget.jpg
 
Levatorslyngen – letter den fødendes mobilitet
Ida Høgsbro, der er jordemoder på Herlev Hospital, har fået idéen til levatorslyngen gennem sit mangeårige arbejde. Her har hun har oplevet, hvordan immobilitet i fødslen er med til at komplicere og forlænge fødselsforløbene. Levatorslyngen er en konkret løsning på en reel klinisk problemstilling.  Den har fokus på de fødende kvinders komfort, værdighed og følelse af at kunne magte det hårde fødselsarbejde. Samtidig understøtter slyngen fødslens fremgang og personalets arbejdsforhold.
 

Ida og SHA.jpg

Urifem – urinbuks med afløb til kvinder 
Lone Noltensmejer og Noëlle Larsen arbejder sammen på Neurologisk afdeling på Bornholms hospital. Deres idé er udviklet til patienter, der er indlagt til pleje og genoptræning efter apopleksi, og som derfor har mistet kontrol over deres vandladning. De mange bleskift om natten giver dårlig nattesøvn og manglende overskud til heling og genoptræning. Urifem er en innovativ løsning, der på lavpraktisk vis søger at afhjælpe problemet, og som kan komme til at gøre en stor forskel for patienterne i det samlede forløb.

Lone og Nöelle - BOH.jpg

Redaktør