De tre vindende idéer 2018

De tre vindende ideer af Idekonkurrencen 2018 er kåret ved finalen den 5. september. Ideerne kommer fra Rigshospitalet, Amager og Hvidovre Hospital og Akutberedskabet.

Vindere af idékonkurrencen 2018

Nader Nazari, Radiograf på Amager og Hvidovre Hospital med "X-Ray Pants/Kuglebukser", der sænker risikoen for gentagelse af røntgenfotografering ifm. Hofteoperationer og sikre bedre arbejdsgange og kortere undersøgelsestid.

Roselil Maria Oelrich, Ambulanceassistent, Akutberedskabet, Falck med "Sikker rendez-vous", der forbedrer koordineringen mellem læge, redder og vagtcentral.

Srdjan Zelenbabic, øjenlæge, Øjenklinikken Glostrup, Rigshospitalet med "SRB (Srdjan`s Rexis Blade)", der mindsker risikoen for komplikationer ifm. de 20 mio. grå stær operationer, der årligt gennemføres på verdensplan.

 

Finaleprocessen

På dette års finaledag, blev de 20 idéer i Idekonkurrencen pitchet til innovationspanelet af deres idémagere. Idémagerne har forberedt deres præsentation gennem et konkretiseringsforløb på DTU Business, hvor de har kvalificeret deres ide og trænet præsentationsteknik.

Finaledagen var delt i to semifinalespor om formiddagen og en finale på den store scene om eftermiddagen. Efterfølgende åbnede idébasaren, hvor interesserede havde mulighed for at få snak med deltagerne og høre nærmere om deres idéer.

Ved finalen blev de tre vindere fundet efter grundig votering blandt finaledommerpanelet. Der blev blandt andet lagt vægt på om idéen løser et konkret problem, idéens nyhedsværdi, om idéen skaber værdi for medarbejder og/eller patienter/borgere og idéens potentiale for implementering og skalering.

Hele dagen forløb i DTU innovations HUB, DTU Skylab, hvor man også havde mulighed for at kigge entreprenante studerende over skulderen, som normalt har til huse i bygningerne.

Mere om idékonkurrencen 2018

Video fra finaledagen

 

Redaktør