Region Hovedstadens Innovationspolitik 2020

R​egion Hovedstaden har udarbejdet en innovationspolitik for sundhedsvæsnet, der skal udvikle fælles rammer og mål for en markant innovationsindsats på tværs af organisationen​

​​​​

​En fælles innovationspolitik for regionen

I​ndsatsen skal fremme innovative aktiviteter og løsninger, der bidrager til øget kvalitet og effektivitet i sundhedsvæsnet. Samtidig skal samarbejdet om innovation mellem Region Hovedstaden, erhvervsliv, universiteter og andre aktører styrkes for at understøtte ny vækst og nye arbejdspladser. 

Innovationspolitikken skal skabe grundlag for en innovationsindsats, som vil være tæt knyttet til de politikker og strategier, der er lagt for udviklingen af hospitalerne, psykiatrien og hospitalsbyggerierne. 

Læs Region Hovedstadens Innovationspolitik her (p​df - åbner i nyt vindue)

Hvornår e​r der tale om innovation? 
I innovationspolitikken defineres innovation som det, der er:
  • Nyt: Ny viden og behov skaber nye ideer gennem utraditionelle samarbejder og nye metoder. Ideerne vurderes at have potentiale for at skabe ny værdi.
  • Nyttigt: Gennem udvikling og afprøvning dokumenteres det, at ideen er innovativ og derfor vil skabe ny værdi for sundhedsvæsenet, borgerne og/eller samfundet.
  • Nyttiggjort: Innovation lykkes ved at realisere værdien gennem implementering og udbredelse til gavn for sundhedsvæsenet, borgerne og samfundet.

Mange ​input og bred dialog 

Politikken er udviklet i tæt dialog og med input fra ledere og medarbejdere i regionens sundhedsvæsen, patienter, brancheorganisationer, interesseorganisationer, kommuner, videninstitutioner og andre interessenter. Derfor indeholder den også en lang række konkrete forslag til initiativer, som tager udgangspunkt i dagligdagen på hospitalerne og i regionens virksomheder.

​Se film fra innovationskonference på Docken:​

 

​​

Redaktør