Bedre livskvalitet til KOL-patienterne

Dr.med. Jørgen Vestbo er lungemedicinsk professor i både Manchester og København – og det er et godt udtryk for det internationale samarbejde, forskerne i Lungemedicinsk Sektion indgår i​

​430.000 dans​ke patienter​

- Vi arbejder med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) – hovedsagelig klinisk forskning men også implementering, behandling og vidensformidling. I Danmark findes er 430.000 KOL-patienter, siger Jørgen Vestbo. 

Målet er en​​ bedre livskvalitet​​

- Vores overordnede mål er at forbedre og fastholde livskvaliteten for KOL-patienterne.
Først og fremmest handler det om at opnå en forståelse for sygdommen KOL. Det skulle gerne lede til, at vi udvikler bedre behandlingsmetoder – og i det hele taget opnår en bedre implementering af disse forskningsresultater, fortsætter Jørgen Vestbo.

Et b​redt forskningsfelt​

Klinikkens forskere deltager på forskellige niveauer i både danske og internationale undersøgelser af KOL. Det handler både om genetik, om diagnostik, medicinsk behandling, udvikling af lægemidler og rehabilitering af patienterne. 

Bred p​ersonalegruppe​​

Det brede arbejdsfelt betyder også, at personalet er bredt sammensat: Det omfatter både lungemedicinske speciallæger, ph.d.-studerende, forskningssygeplejersker samt klinisk arbejdende sygeplejersker og fysioterapeuter. ​

Internation​​​​alt aktiv forskergruppe

- Vi er ikke et traditionelt laboratorie-forskningsområde. Vi er i høj grad aktive i forskellige internationale netværk. Vore samarbejdspartnere finder vi således både i Manchester, Cambridge, Edinburgh, Maastricht, Barcelona, Boston, Omaha og Vancouver, forklarer Jørgen Vestbo.
Redaktør