Forskning i gynækologisk kræft

På Gynækologisk Klinik på Rigshospitalet er forskning og udvikling en integreret del af arbejdet med at forbedre overlevelsen for kvinder med kræft i underlivet.

10 procents​​ øget overlevelse​

- På Gynækologisk Klinik har vi i de seneste år bl.a. haft fokus på operativ udvikling af vores kirurger. Det har medført en otte til ti procents øget overlevelse for kvinder med kræft i æggestokkene, indleder professor ved Københavns Universitet og dr.med. Bent Ottesen.

Fertilitetsbeva​rende kirurgi​

Klinikkens medarbejdere har ligeledes udviklet mere skånsom kirurgi til kvinder med kræft i livmoderhalsen. Det betyder, at mange yngre kvinder i dag kan opereres for kræft – og samtidig bevare håbet om at få deres ønskebørn. Denne skånsomme kirurgi er under yderligere udvikling på klinikken med indførelse af robotkirurgi. 

Høj inte​​rnational klasse​​

- I klinikken integrerer vi forskning, udvikling og uddannelse med pleje og behandling. Den arbejdsform er medvirkende til, at vi både har forsknings- og behandlingsresultater i højeste internationale klasse – og en meget høj medarbejder og patienttilfredshed, forklarer Bent Ottesen. 

Vaccin​ation mod HPV-virus​​​

Centerets forskere har påvist en sammenhæng mellem HPV-virus og udvikling af livmoderhalskræft. Det var dette fund, der var baggrunden for det relativt nyindførte vaccinationsprogram mod HPV-virus, som på sigt vil kunne spare mange kvinders liv.​

”Vi fly​tter grænser”

- Jeg er sikker på, at vores satsning på forskning, kvalitetsudvikling og uddannelse betyder, at vi også fremover kommer til at flytte behandlingsmæssige grænser. Vi har allerede set de første resultater i form af forbedret overlevelse – og det vil fortsætte også i fremtiden, konkluderer Bent Ottesen.
Redaktør