Kuk i hormonerne

På Afdeling for Vækst og Reproduktion på Rigshospitalet arbejder de på at løse gåden om, hvorfor en række hormonafhængige sygdomme – som fx nedsat sædkvalitet – bliver mere og mere almindelige.

​​​​

Foruroli​gende lav sædkvalitet​

- Alderen for, hvornår piger i Danmark går i puberteten er dramatisk faldende. Samtidig er sædkvaliteten hos danske mænd foruroligende lav: Helt op til 40 procent af unge danske mænd har et potentielt fertilitetsproblem. I dag er der ingen, der kender årsagen til disse fænomener – men vi forsker intensivt i det, indleder professor ved Københavns Universitet og dr.med. Anders Juul fra Afdeling for Vækst og Reproduktion. 

Liv​​sstilsbetinget sygdomme​​

Professoren peger selv på ændringer i vores livsstil i kombination med miljøpåvirkninger som mulige årsager til det stigende antal hormonafhængige sygdomme, man kan se i Danmark. Det er bl.a. personalet i Anders Juuls afdeling, der har været med til at dokumentere udviklingen – og nu skal årsagerne findes. 

Kemik​alier kan være synderen​

- Vi har tidligere påvist, at rekordmange drenge i Danmark har genitale misdannelser – og også fundet en mulig sammenhæng med, at drengene bliver udsat for kemikalier med hormonforstyrrende virkninger, fortæller Anders Juul videre.

For​​skning og behandling under et tag​

Anders Juul fremhæver selv den kendsgerning, at den ambulante patientbehandling foregår side om side med forskningsindsatsen i klinikken som afgørende for deres forskningsresultater. ​

Direkte imp​​lementering af forskning​

- Det betyder også, at vores resultater i forskningen kan implementeres direkte i udredning og behandling af patienterne uden forsinkelse, slutter professor Anders Juul.
Redaktør