Offentlige myndigheder i Danmark køber hvert år ind for over 300 milliarder kroner. Bæredygtige offentlige indkøb kan derfor øge efterspørgslen efter grønne og innovative løsninger og på den måde bidrage til grøn vækst og innovation. Foto: Colourbox

Bæredygtige indkøb i EU-støttet projekt

Region Hovedstaden deltager sammen med Miljøstyrelsen i et EU-støttet projekt, der fremmer grønne og innovative offentlige indkøb. De bærende elementer i projektet er vidensdeling og pilotudbud.

​Regioner for bæredygtige offentlige indkøb

Projektet hedder SPP Regions (Sustainable Public Procurement Regions) og tæller deltagere fra Danmark, Spanien, Italien, Holland, England, Frankrig og Bulgarien. I hver deltagende region understøttes forberedelse og gennemførelse af seks offentlige udbud, som er grønne og innovative. De fleste af udbuddene gennemføres af kommuner.

Grønne udbud skal reducere energiforbruget

De offentlige udbud, der gennemføres i projektet, afprøver på forskellig vis grønne indkøbsmetoder, herunder brug af totalomkostninger og funktionskrav, udvidet markedsdialog og cirkulære indkøb.

Udbuddene ligger alle inden for følgende tre kategorier:

  • Energiforbrug i bygninger
  • Køretøjer og transport
  • Mad og kantineservice

Et af de samlede mål for projektet er via disse udbud at reducere energiforbruget i de syv involverede regioner med i alt 54 GWh pr. år. Det svarer til det årlige energiforbrug i mere end 10.000 parcelhuse med 2 voksne og 2 børn.

Mere om projektet

SPP Regions-projektet bliver koordineret af ICLEI (Local Governments for Sustainability) med samarbejdspartnere. EU-projektet løber fra marts 2015 til april 2018 og bliver finansieret af EU's Horizon 2020-program. Du kan læse mere om projektet på SPP Regions. Her vil alt materiale fra projektet også blive tilgængeligt.

This project has received funding from the European Union's Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 649718


Redaktør