Nationalt fællesudbud for tarmscreeninger

​Koncernindkøb i Region Hovedstaden var tovholder på et nationalt fællesudbud på tarmscreeninger. Udbudet sparer regionerne for 4 mio. kr. årligt.

DR's sundhedsmagasin har blandt andet set på tarmkræftscreeningsprogrammet i sundhedsvæsnet. I kulissen på screeningsprogrammet, der redder liv i alle regionerne, gemmer sig historien om fælles, effektive indkøb i regionerne – gennemført af Koncernindkøb i Region Hovedstaden.

Nationalt fællesudbud sparer regionerne for 4 mio. kr. årligt

Koncernindkøb stod for et nationalt fællesudbud på de tarmscreeninger, der betyder forskellen på liv og død for mange mennesker.  Et enkelt møde og en enkelt videokonference var alt, hvad klinikerne skulle investere i processen. Koncernindkøb sikrede en åben dialog, der igen sikrede regionerne og klinikkerne en markant besparelse på omkring 40 %. Regionerne kan tilmed fortsætte med den løsning, som har den bedste kliniske dokumentation.

Claus Jørgen Eskerod og Michael Thelander fra Koncernindkøb, der var tovholdere på udbuddet, er fint tilfredse med resultatet. Claus forklarer:

"Vi nøjedes med, at en enkelt region, undertegnede, var tovholder for hele udbudsprocessen på de prøvetagningskit og analysemaskiner, der kan afsløre blod i afføringsprøverne – og det udbud har sparet regionerne for knap 4. mio. kr. årligt i forhold til den tidligere aftale. Så de bemærkninger, der har været i forbindelse med regeringens sundhedsreformudspil, om at vi ikke kan købe medicinsk udstyr ind fælles, er i hvert fald gjort til skamme her."

Screeningstilbud til alle borgere mellem 50 og 74 år

Screeningsprogrammet er et tilbud til alle borgere fra 50 til 74 år, med en test hver andet år. Ca. 1 mio. borgere om året er inviteret, og godt 60 % tager imod tilbuddet.

Du kan se programmet om tarmscreeninger på DR's hjemmeside.

Redaktør