Charlotte Elbro

"Det er helt vildt spændende at være med til at starte en ny Sundhedsplatformsenhed og en ny sektion op. Her er jeg som ny leder godt hjulpet på vej af, at jeg har nogle fantastiske medarbejdere" fortæller Charlotte Elbro, der er leder af sektionen Operation
  • Stilling: Sektionschef
  • Placering i: Leder af Sektionen Operation, enheden SP-system
  • Uddannelse: Sygeplejerske med en master i Sundhedsinformatik
  • Ansat i CIMT: Siden 2012. Har inden da arbejdet fem år på Herlev Hospital

Din baggrund?

Jeg er uddannet sygeplejerske og har en master i sundhedsinformatik. Krydsfeltet mellem det kliniske speciale og it-systemerne har altid interessereret mig, og gennem min karriere har jeg både arbejdet som sygeplejerske, souschef, it-konsulent og projektleder.

Dine ansvarsområder?

I Operation har vi ansvar for tre af de kliniske områder i Sundhedsplatformen: Anæstesi, kardiologi og operation. Det indbefatter både drift og udvikling. Herunder varetager vi det, der kaldes Third level support, som omhandler håndtering af incidents (fx en fejl i systemet, som ikke var der tidligere) og request (fx er ønsker til ændringer af en funktionalitet i systemet).

Sundhedsplatformen var indtil 1. januar 2018 organiseret under et program. Men nu er vi blevet en drifts- og udviklingsorganisation og en del af CIMT. Eftersom Sundhedsplatformens drifts- og udviklingsorganisation både hører ind under Region Hovedstaden og Region Sjælland, betyder vores flytning fra program til CIMT, at vi på lige fod arbejder med at få skabt en fælles kultur med CIMT og samtidig samarbejder med og leverer til Region Sjælland. 

Hvorfor CIMT?

Før CIMT blev etableret, var jeg i Herlevs it-afdeling. Da CIMT blev dannet i 2012 kom jeg med ind i den nye organisation. Her var jeg bl.a. projektleder i forbindelse med udbuddet af Sundhedsplatformen samt udlånt til Sundhedsplatformen i fire år, hvor jeg var Projektleder for Orders. Så det er på en både tredje gang, at jeg som ansat i CIMT er med til at starte noget helt nyt op.

Hvad er det bedste ved dit job?

Det er helt vildt spændende at være med til at starte en ny Sundhedsplatformsenhed og en ny sektion op. Her er jeg som ny leder godt hjulpet af, at jeg har nogle fantastiske medarbejdere. Og netop det med at kaste mig over og blive klogere omkring personaleledelse, det er super spændende og optager mig rigtig meget.

Og så er det både virkelig sjovt, og til tider også lidt udfordrende, at vi i vores sektion har et omfattende samarbejde på tværs af hele organisationen ift. systemer og integrationer samt ift. KIK'er ude på hospitalerne. 

Hvilke råd ville du give en ny leder?

Det kommer lidt an på om man kommer indefra eller udefra. Hvis du kommer udefra, er min bedste råd nok, at du både skal være nysgerrig på og tålmodig ift. at finde din vej ind og rundt i organisationen. For CIMT - og ikke mindst regionen som helhed - er en stor og kompleks størrelse. Men det gør det samtidig også til en rigtig spændende arbejdsplads.Redaktør