​​

​​​​


Region Hovedstaden har indgået strategisk partnerskab frem til 2025

Sammen med MT Højgaard, Kemp & Lauritzen, Link Arkitektur og Rambøll har regionen indgået et strategisk partnerskab om bygge- og renoveringsopgaver for op imod 2,2 milliarder kroner.

​Med Strategisk Partnerskab vil regionen bruge sin status som en af landets største bygherrer til at sætte nye standarder i byggebranchen, hvor tvister og konflikter fylder mindre, og en fælles ambition om kvalitet i byggeri kommer først.

Og den ambition er tættere på at blive til virkelighed, efter regionen i marts 2021 indgik et strategisk partnerskab med MT Højgaard Danmark A/S, Kemp & Lauritzen A/S, Link Arkitektur A/S og Rambøll Danmark A/S.

Sammen går de fire virksomheder under navnet "Sammenholdet".

Fakta om Strategisk Partnerskab

Efter den gængse udbudsmodel i Danmark ville man med hundredvis af små o​g større byggeprojekter indgå næsten lige så mange aftaler med individuelle rådgivere og entreprenører fra gang til gang. Men med Strategisk Partnerskab har politikerne i Region Hovedstaden besluttet, at en lang række almindelige renoverings- og byggeopgaver samles og udbydes til én strategisk samarbejdspartner. Med fokus på det langsigtede samarbejde vil man således videreføre erfaringerne fra projekt til projekt og på den måde forsøge at minimere konflikter og skabe mere kvalitet i byggeriet.

I Region Hovedstadens rammeaftale for Strategisk Partnerskab er der lagt op til, at regionen og partneren kan påtage sig opgaver indenfor planlægning, rådgivning, projektering og idriftsættelse af renoverings- og byggeprojekter til en samlet ramme på op imod 2,2 mia. kr. hen over en fireårig periode.

Det valgte partnerteam består af MT Højgaard Danmark A/S, Kemp & Lauritzen A/S, Link Arkitektur A/S og Rambøll Danmark A/S.

Redaktør