Coronatest af personale

BEMÆRK: Dette gælder medarbejdere i Region Hovedstaden, medarbejdere i kommunerne i Region Hovedstaden og enkelte andre.


Personale med milde symptomer kan blive testet

Ansatte med milde symptomer i sundheds- og ældresektoren og ansatte, der arbejder med særligt sårbare grupper på socialområdet, kan blive testet for coronavirus efter aftale med deres personaleleder.

Sådan bestiller du tid, hvis du er ansat på et hospital

Hvis din ansættelse er tilknyttet et hospital, kan du få foretaget en PCR test i hospitalets coronapodeklinik. Det kan både foregå med og uden tidsbestilling. Du finder nærmere information om, hvordan du bestiller tid på hospitalets intranet og hjemmeside.

Er du identificeret som nær kontakt, skal du have taget flere test og disse kan også udføres i hospitalets coronapodeklinik.
 
Du ser dit testsvar ved at logge på sundhed.dk med dit NemID.

Sådan bestiller du tid, hvis du er ansat andre steder

Hvis din ansættelse ikke er tilknyttet et hospital, og du er ansat indenfor sundheds-, ældre- og socialområdet, kan du blive testet efter aftale med din nærmeste leder:
 
  • Se kort over COVID-19 testcentre på www.coronasmitte.dk
  • Du kan møde op uden at bestille tid eller booke en tid til test på www.coronaprover.dk
  • Du kan se dit testsvar ved at logge på sundhed.dk med dit NemID
  • Hvis du er nær kontakt skal du kontakte coronaopsporingen på tlf: 32 32 05 11 for rådgivning og henvisning til dine test, samt rådgivning og vejledning om, hvordan du skal forholde dig, hvor mange gange du skal testes og på hvilke dage. Herefter får du mulighed for at bestille tid til to PCR-test på coronaprover.dk

Sådan får du svarDu vil normalt kunne se dit prøvesvar indenfor 72 timer.

Hvis du får det værre

Der er alene tale om en test og ikke en lægefaglig vurdering. Hvis du har problemer med din vejrtrækning, forværring af dine symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til din læge (eller Akuttelefonen 1813, hvis det er uden for din læges åbningstid). Du bør ikke arbejde, hvis du har symptomer på COVID-19.Redaktør