Gældende for BYEN, SYD og Bornholm: Nyt Aptima-prøverør til corona-prøver

​Grundet det stigende antal corona-prøver og leveringssituationen på prøverør, er vi nødsaget til at tage et nyt prøverør i brug til analyse​ af corona-prøver på Mikrobiologisk Afdeling på Hvidovre Hospital.Vi går hurtigst muligt over til at bruge det nye, orange Hologic Aptima Multitest-rør, så bestil derfor allerede nu Aptima-røret til corona-podning.​

Vent...

Omstilling af analyseudstyr for at imødekomme behov

​Grundet det stigende antal corona-prøver og leveringssituationen på prøverør, har vi været nødsaget til at omstille vores analyseudstyr, så det kan tage prøverør med ”pierceable caps”. Det vil sige, rør der kan gå direkte i vores analyse-maskiner, uden at vi skal skrue lågene af eller ompipettere de prøver, vi modtager. 

Omstillingen af analyseudstyret har været nødvendig for fortsat at sikre hurtige prøvesvar.

Nyt prøverør​

Så i stedet for at bruge ESwab med lyseblåt låg, beder Mikrobiologisk Afdeling i Hvidovre om, at man nu anvender det Hologic Aptima Multitest-rør, som allerede bliver brugt til Mycoplasma genitalium, Herpes simplex, Chlamydia og Gonokok-prøver.

Det nye Corona-prøverør, Hologic Aptima Multitest, har orange label og hvidt låg – bestillingsnr. PRD-03546.

 

Alternativ

Skulle det orange rør ikke være tilgængeligt (i tilfælde af leveringsknaphed), kan følgende rør bruges som alternativ: Hologic Aptima-rør med gråt låg, best. nr. PRD-06554 (+ podepind Orophar. Swap nr A-01).

Yderligere in​​formation

Se datablad for Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19) DNA/RNA​

 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor