Hvidovre Hospital ønsker at tiltrække flere kliniske studier

I februar 2012 indgik CRO-firmaet Quintiles en strategisk samarbejdsaftale med Hvidovre Hospital.
Samarbejdsaftalen skal hjælpe med at tiltrække endnu flere kliniske studier til hospitalet. Målet er at give flere patienter muligheden for at deltage i et klinisk studie på Hvidovre Hospital. Aftalen betyder, at det vil være nemmere og hurtigere at opstarte studier mellem industrien og hospitalet.

Lettere kontakt til investigatorer

Samarbejdsaftalen betyder, at Quintiles i fremtiden vil tilbyde hospitalet alle de relevante feasibilities (forløber for kliniske forsøg), som Quintiles får til opgave at udføre for farmaceutiske virksomheder.

Aftalen betyder, at Quintiles kan bruge Hvidovre Hospitals Kliniske Forskningscenter til at komme i kontakt med nye og de rette potentielle investigatorer, hvis Quintiles ikke på forhånd ved, hvilken investigator de ønsker at samarbejde med.

Det første kliniske studie er i gang

Det første kliniske studie er allerede ved at blive sat op, og ansvarlig overlæge, professor, Gorm Jensen beskriver aftalen således: ”Afdelingen har fået en kontrakt, fordi firmaet ved, at vi (kardiologisk afdeling) kan levere. Hvis afdelingens gode omdømme smitter af på resten af hospitalet, er det godt, men kontrakten skyldes først og fremmest, at firmaet får, hvad de forventer. Når kontrakten er indgået, er det nok fordi, de kender os (og selvfølgelig også andre afdelinger i regionen) i forvejen og har tillid til vores arbejde”.

Dedikerede samarbejdspartnere er vejen frem

Isamarie Sørensen, Senior Director for Clinical Operations hos Quintiles i Norden:
”Vi kigger efter partner sites, der allerede kører kliniske studier af høj kvalitet, og som dedikeret kan finde de rigtige patienter til de rigtige studier. Det vil hjælpe industrien til hurtigere at udvikle ny medicin til fremtidens patienter og samtidig gøre det lettere at tiltrække kliniske studier til Danmark i fremtiden”.

Videncenter for Innovation og Forskning som facilitator

Videncenter for Innovation og Forskning har faciliteret indgåelsen af samarbejdsaftalen og følger også samarbejdsaftalen i praksis fremover, så der sikres videndeling til inspiration til eventuel indgåelse af flere offentlige-private samarbejdsaftaler om kliniske forsøg i Region Hovedstaden.
Redaktør