God stemning og spændende indslag på Folkemødet

Et lille indblik dagene på Bornholm.
Den 13.-16. juni lagde Allinge på Bornholm omgivelser til hele Danmarks politikfestival. Den årligt tilbagevendende begivenhed er en påmindelse om, at det åbne danske demokrati er værd at værne om og påskønne. Region Hovedstaden var vært ved flere spændende aktiviteter og events.

Elbiler, cykler og børnevenlige hospitaler

Borgerne kunne prøve en tur i de nyeste elbiler, og der var også mulighed for at få et indblik i dansk cykelknowhow, da både ligge- folde- og kabinecykler blev præsenteret.

50 skoleelever gav input til, hvordan vi gør sundhedsvæsnet mere børnevenligt. Adgang til konsolspil og plads til forældre i rummet ved siden af sengestuen var blandt de mange bud.

Krybdyrhjernens kamp med fornuften

Peter Lund Madsen kom forbi og fik fredag 200 tilskuere til at grine og undres over hjernens udvikling og over, hvordan det ikke altid er fornuften, der vinder over krybdyrhjernen – heller ikke, når man står ved køledisken og overvejer, om man skal købe den usunde pølsemiks.

Unge vil respekteres som voksne, men have omsorg som børn

Hjernemadsen lagde op til et panel af eksperter, unge og politikere, der diskuterede, hvordan vi bliver bedre til at håndtere psykisk syge unge. En vigtig pointe her var, at unge har brug for omsorg som børn, men vil respekteres som voksne.

VIF til Folkemøde

VIF var også repræsenteret på Bornholm, hvor centret var vært ved to events, der satte fokus på hhv. Offentlig-Privat Innovationssamarbejde (OPI) og medarbejderdrevet innovation. De fremmødte var politikere, klinikere fra flere hospitaler samt private virksomheder, og de fik sig nogle gode diskussioner og debatter.

Besøgende hos VIF til Folkemøde

Event: Sundhed og innovation - to sider af samme sag?

Fokus lå på de gode erfaringer med Offentlig-Privat Innovation (OPI) og gode råd til fremtidige partnerskaber. Næstformand i Regionsrådet, Birgitte Kjøller Pedersen (SF), talte om innovation fra et politisk perspektiv, Susie A. Ruff, enhedschef i VIF, fortalte om Offentlig-Privat Innovationssamarbejde i Region H., mens Christian Graversen fra DI TEK delte sine erfaringer med OPI.

Event: Innovation - en del af fremtidens hospital?

Medarbejderdrevet innovation var omdrejningspunktet, da vicedirektør fra Bispebjerg Hospital, Jonatan Schloss, og regionsrådsmedlem Kirsten Lee var rykket udenfor til en snak med interesserede om medarbejderdrevet innovation. ​

Om Folkemødet

Folkemødet er Danmarks politikfestival på Bornholm, som finder sted hvert år i uge 24 i den nordbornholmske havneby, Allinge. Folkemødet er en årlig påmindelse om, at det åbne danske demokrati er værd at værne om og påskønne.

Det primære formål med Folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark. Det sker ved at skabe en ny ramme om møder mellem beslutningstagerne i erhvervslivet, interesseorganisationer og politikere fra Folketinget, EU, kommuner og regioner. Og ved at give borgerne mulighed for at møde beslutningstagerne ansigt til ansigt.
Redaktør