Otte nye opfindelser fra hospitalerne solgt i år

Når forskningsresultater bliver til opfindelser, rykker Enheden for Forskning og Innovation ud, og forsøger at sælge opfindelsen til danske og udenlandske virksomheder.

Der er det seneste års tid sket en markant øgning i antallet af solgte opfindelser. Alene i 2014 er der solgt otte opfindelser, mod fire hele sidste år.

Herunder kan du læse om tre eksempler på opfindelser, som er blevet kommercialiseret.

Det drejer sig bl.a. om brug af hvidløg til nedbrydning af bakterier i kroniske sår, hvor opfindelsen er solgt til et stort malaysisk firma. Den aftale som er indgået, sikrer at opfinderinstitutionen får udbetalinger under den videre udvikling af produktet, som firmaet står for.

På Herlev Hospital er der udviklet en metode til at detektere T-celler, og denne metode indgår nu i et samarbejde med et dansk firma. Her assisterer firmaet opfinderen i videreudviklingen, hvorefter Region Hovedstaden er sikret dele af indtægterne.

LEO Pharma har købt en opfindelse fra Bispebjerg Hospital, hvor hudkræft kan behandles ved at overføre medicin gennem huden med en laser. LEO Pharma har udviklet den gel, som anvendes i teknikken, og har nu købt de fulde patentrettigheder.

Tal med os om din opfindelse

Der er lang vej fra forskningsresultater til et produkt med kommerciel anvendelse. Enheden for Forskning og Innovation har specialister til at hjælpe med denne proces, lige fra patentering til kortlægning af kommercialiseringspotentialet.

Hvis du tænker, at der kan være en kommerciel anvendelse for din forskning, så kontakt os endelig, og lad os se om vi kan hjælpe dig.

Se de medarbejdere som arbejder med jura og kommercialisering

Redaktør