Millioner til forskning i fremtidens patientbehandling

Region Hovedstaden bevilger 22,5 millioner kroner til forskning blandt andet i kræftbehandling, fertilitetsbehandling og lysbehandling til depressionspatienter.

Region Hovedstaden satser på sundhedsforskningen. For ottende gang uddeler Region Hovedstadens Forskningsfond til Sundhedsforskning midler, fordi en investering i forskning er en investering i behandling til gavn for patienterne – i dag og i fremtiden. Og en investering i et velfungerende sundhedsvæsen.


4,5 millioner til brug af verdens bedste røntgenbilleder

Et projekt er udvalgt til at modtage støtte fra den særlige strategiske pulje, hvor emnet i år var sundhedsforskning som gør brug af synkrotronlys. Det er en særlig form for meget kraftigt røntgenlys, som har et stort potentiale for forskning i sundhedsvæsnet. Tidligere i år indviede man et af verdens kraftigste synkrotronanlæg, MAX IV, uden for Lund i Sverige. Med denne strategiske pulje ønsker Region Hovedstaden at øge regionens forskeres opmærksomhed på mulighederne i MAX IV – og derigennem muligheden for at udvikle nye behandlinger til gavn for regionens patienter.

 

22 udvalgte projekter støttes

I alt modtog regionen 130 ansøgninger af høj faglig kvalitet, som efterfølgende er blevet nøje gransket og vurderet af to stærke bedømmelsesudvalg af aktive forskere, inden der er blevet tildelt støtte til i alt 22 forskningsprojekter.

Læs mere om 2016 uddelingen

Se samlet katalog over de projekter, som har fået penge (åbner i nyt vindue)

Fakta

  • Regionsrådet i Region Hovedstaden etablerede Forskningsfonden i 2008 med et ønske om at sætte fokus på sundhedsforskning.
  • Forskningsfonden støtter forskningsprojekter, der har et særligt sigte og/eller understøtter regionens politiske målsætninger.
  • I alt modtog regionen 130 ansøgninger af høj faglig kvalitet, som efterfølgende er blevet nøje gransket og vurderet af stærke bedømmelsesudvalg af aktive forskere, inden der er blevet tildelt støtte til i alt 22 forskningsprojekter.
  • Der kunne søges fra tre puljer: En særlig strategisk pulje, hvor temaet i 2016 var sundhedsforskning som gør brug af synkrotronlys. Her fik et højt kvalificerede projekter i alt 4,5 mio. kr. i støtte. En pulje på 3 mio. kroner til forskningsprojekter, hvor ansøgeren har en professionsbachelor-baggrund. Og en pulje med frie midler til projekter inden for alle aspekter af sundhedsforskningen.
  • I alt er der uddelt 22,5 mio. kr. fra forskningsfonden i år. De 22 udvalgte projekter har fået støtte på mellem 500.000 og 4,5 millioner kroner.
  • Det er forskerne, som i høj grad er med til at drive sundhedsvæsnet fremad. Det er projekter som de 22, der gør, at lægerne på regionens, ja landets hospitaler konstant bliver bedre til at behandle stadig flere og mere komplicerede sygdomme.
  • Læs mere om de projekter, der har fået penge fra regionens Forskningsfond til Sundhedsforskning 2016
Redaktør