Koncerndirektør: Tag pusten ud af corona

Coronavirus-situationen er alvorlig, og alle medarbejdere i regionen yder allerede en kæmpe indsats - fremadrettet kommer vi alle til at arbejde hårdt, så situationen ikke påfører danskerne og vores sundhedsvæsen store og langsigtede konsekvenser.

Vent...

Vi har brug for, at I bakker op om myndighedernes tiltag, for ikke at presse kapaciteten på vores hospitaler.

Med eller uden forebyggende tiltag

Ved at indføre forebyggende tiltag, som fx at aflyse eller udskyde uddannelsesaktiviteter og arrangementer med over 1000 deltagere, kan vi stadig ikke helt forhindre smittespredning, men det vil gøre en stor forskel, hvis det lykkes for os at flade smittekurven ud.

Kapaciteten under pres

Det siger sig selv, at vi risikerer at komme til at sprænge alle rammer for, hvad vi kan klare i sundhedsvæsnet, hvis coronavirussen rammer et højt antal personer på én gang og et større antal patienter skal indlægges samtidig. Det ønsker vi os ikke. 

Vores ansvar

Alle har et ansvar for ikke at få smittespredning i samfundet og lytte til myndighederne, selvom man ikke selv er i risikogruppen. Alle ansatte tager allerede deres ansvar dybt alvorligt; og det er fint i tråd med, at alle os, der arbejder i sundhedsvæsnet, har et helt særligt ansvar.

Vi ved godt, at der ikke er grund til at gå i panik, men vi skal være bekymrede for dem, der bliver alvorligt syge af corona, og vi har et ansvar for at bakke op om myndighedernes tiltag, så vores kapacitet ikke kommer under alvorligt pres.
 
Myndighedernes strategi giver mening, den er fornuftig og det er også derfor, at vi i koncerndirektionen helhjertet bakker op om den, for alt andet vil være uansvarligt. For patienterne, de pårørende, jer – vores medarbejdere og ledere, og ikke mindst vores sundhedsvæsen.

Hjælp med at sprede budskabet

Jeg ved godt, at tiltagene for at mindske spredningen af virussen, vil forandre vores liv. Ingen store møder, hold afstand i det offentlige rum, kantiner lukker ned, og senest er der også varslet begrænsninger i den offentlige trafik. Men forhåbentlig kun for en periode. Og ingen af os kan leve med, at kapaciteten i sundhedsvæsnet bryder sammen.

Så jeg opfordrer jer til at fortsætte med at bakke op om myndighedernes tiltag og være ambassadører for budskaberne om, at det tjener os alle bedst, hvis vi følger myndighedernes råd.


Endnu en gang tak for den flotte indsats  - og på forhånd tak for det store arbejde, der ligger foran os!

Svend Hartling, koncerndirektørRedaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor