​​​​​​

9 ud af 10 af hovedstadens unge får deres ønskegymnasium

​Samtidig kommer færre på et uønsket gymnasium

10595 unge får besked om deres gymnasieplads

Det er en kabale af de større, der skal gå op, når Region Hovedstaden og regionens rektorer skal skaffe gymnasiepladser til 10.595 unge i hovedstadsregionen. Og det er lykkedes, fortæller Marianne Stendell (S), formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning:

Trods nyt klasseloft får lige så mange deres førsteønske opfyldt

- For første gang har vi i fordelingen måttet tage højde for et klasseloft på 28 studerende. Alligevel er det lykkedes os at finde plads til alle og give 9 ud af 10 plads på deres førsteprioritet. 523 unge må dog indstille sig på at skulle begynde på et andet gymnasium end ønsket. Det svarer til samme niveau som sidste år, forklarer Marianne Stendell.

Ros til gymnasiernes villighed til at oprette ekstra klasser

Hun roser regionens gymnasier, der har oprettet 32 ekstra klasser i år. Især gymnasierne i Storkøbenhavn Nord og Vest har været flittige til at udvide kapaciteten.

Ingen får længere end 52 minutter til uddannelse

På den måde er det lykkes at fordele de studerende, så de ikke får længere til deres uddannelse end tidligere. De elever som får længst til uddannelse har 52 minutter, og dermed et godt stykke under de 75 minutter, som Ministeriet for Børn og Undervisning har angivet som maksimalafstanden.

18 ekstra HF klasser oprettet

På HF området er der i hovedstadsregionen blevet oprettet 18 ekstra klasser i år for at kunne tage imod 2424 unge.

Brevene til hovedstadsregionens godt 13.000 håbefulde lander i de unges postkasser fra torsdag den 24 maj.


Yderligere oplysninger hos


  • Marianne Stendell (S), formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning, tlf. 23 41 01 57
  • Anne Holm Sjøberg, udviklingschef i Region Hovedstaden med ansvar for uddannelse, tlf. 23 23 89 89
  • Pressevagten, Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88​
Redaktør