​​

Få besparelser på den kollektive trafik i Region Hovedstaden

​Politikerne i Region Hovedstaden blev i går enige om et budget i 2024 for blandt andet den regionale kollektive trafik. Der var lagt op til besparelser på busser og lokaltog, men det endte med en begrænset besparelse på bus 300S, som fremover kommer til at have færre afgange. Budgettet rummer et fortsat stort politisk fokus på at understøtte den grønne omstilling.
Vent...

Mandag aften blev et bredt flertal i regionsrådet enige om budgettet for det regionale udviklingsområde i 2024, som blandt andet består af kollektiv trafik, oprensning af jordforurening og grøn omstilling.

Budgettet til regional udvikling er i disse år presset, primært fordi passagertallene i den kollektive trafik endnu ikke er oppe på niveauet fra før corona-pandemien, fordi priserne på brændstof er steget – og fordi byggeriet af Letbanen bliver dyrere end forventet. Der var derfor lagt op til store besparelser særligt på den kollektive trafik, som dog i sidste ende kunne løses med mindre besparelser på busser, fortæller regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

"Vi har en klar ambition om at styrke den kollektive trafik i regionen som en god og bæredygtig måde at komme omkring. Derfor var det vigtigt for politikerne på tværs af partier, at den pressede økonomi gik mindst muligt ud over de regionale busser og lokaltogene. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi ender med en mindre forringelse af den kollektiv trafik ved at reducere i antallet af afgange på 300S," siger han.

Yderligere besparelser undgås ved at anvende ubrugte midler fra tidligere budgetår. Samtidig udskydes arbejdet med at nedbringe den pukkel, der opstod under corona-pandemien på oprensning af jordforureninger. Det giver mening i en tid, hvor mangel på arbejdskraft i rådgiverbranchen har vist sig at bremse noget af det planlagte arbejde. Endelig reduceres den regionale udviklingspulje med 4 mio.kr. om året fra 14 mio. kr. til 10 mio. kr.

Politikerne har desuden afsat 2 mio. kr. i 2024 og 4 mio. kr. i 2025 til at finde en løsning for de patienter og medarbejdere, som skal til og fra Hvidovre Hospital; fordi hospitalet lige nu ikke er særligt godt dækket af den kollektive trafik.

Fakta

 • Budgettet for det regionale udviklingsområde er en del af Region Hovedstadens samlede budget og udgør ca. 1 mia. kr. ud af et samlet budget på mere end 40 mia. kr.
 • Politikerne forhandler videre om budgettet på sundhedsområdet torsdag d. 7. september og mandag d. 11. september.
 • Budgetudfordringen på det regionale udviklingsområde er på 56,6 mio. kr. i 2024 faldende til 27,6 i 2027.
 • Udfordringen løses ved at indføre færre afgange på buslinje 300S, flytte midler fra oprensning af jordforurening, begrænse midlerne til regionale udviklingsprojekter og udnytte ubrugte midler fra tidligere år.

Kontakt

 • Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) via regionens pressevagt på 70 20 95 88
 • Christoffer Buster Reinhardt (K): 51 26 99 26
 • Thomas Rohden (R): 71 90 30 43
 • Sadek Al-Amood (SF): 52 58 52 22
 • Randi Mondorf (V): 60 76 88 25
 • Finn Rudaizky (DF): 60 10 10 34
 • Jesper Hammer (NB): 27 88 93 08
 • Bergur Løkke Rasmussen (u.f.p.): 40 35 51 01
 • Anne Ehrenreich (u.f.p.): 30 57 19 76​



Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor