Gymnasier og HF hitter endnu mere i Region Hovedstaden


Godt ry og attraktivt undervisningsmiljø bidrager til største antal ansøgere nogensinde
I Region Hovedstaden søger rekordmange unge ind på gymnasier og HF i år.

249 flere end sidste år

10.295 unge har søgt ind på det almene gymnasium. Det er 249 flere end sidste år – en stigning på 3 procent.

13 procent flere søger HF

Også HF bliver stadig mere populært blandt de unge og voksne. 2739 har søgt ind i år, og det er 317 flere end sidste år, dvs. stigning på hele 13 % siden sidste år.

Største antal nogensinde

Det samlede antal ansøgere på 13.034 er ganske enkelt det største antal nogensinde i Region Hovedstaden.

Godt ry

- Vi kan igen konstatere, at gymnasierne har et rigtigt godt ry blandt de unge. De formår nemlig at få flere og flere unge igennem en ungdomsuddannelse, og det er til gavn for hele samfundet, siger Marianne Stendell (A), formand for Region Hovedstadens udvalg for fremtidens uddannelse og forskning.

Succes skaber også slagside

Gymnasiernes succes har desværre også en slagside. En del unge, som med fordel kunne have taget en erhvervsuddannelse, søger nemlig mod gymnasierne.

Flere vælger forkert

- Mange unge oplever, at gymnasierne tilbyder et mere attraktivt undervisningsmiljø. Unge, som måske ikke har planer om at læse videre, og som derfor risikerer at blive ufaglærte. Det er bekymrende, for disse unge burde hellere have taget en god faglært uddannelse i stedet for en halvdårlig studentereksamen. Det er derfor vigtigt, at erhvervsskolerne fremover tilbyder et endnu stærkere undervisningsmiljø, der både lokker de dygtige unge til og fastholder dem, der har svagere forudsætninger, siger Marianne Stendell.

Kendetegn for de bedste gymnasier

Region Hovedstaden har fået udarbejdet en undersøgelse af, hvad de 8 bedste almene og erhvervsgymnasier i regionen gør. Gymnasier, der både skaber de bedste præstationer og samtidig har lavt frafald, uanset elevernes sociale baggrund.

Viden kan bruges

- Når vi ser, hvad de allerbedste gymnasier gør, så overrasker det os ikke, at gymnasierne sejrer blandt de unge. Der er fx eksamensforberedende undervisning i påskeferien, og de unge sættes i lektiefængsel, hvis de svigter med afleveringerne. Vi kan uden tvivl bruge denne viden til at styrke erhvervsuddannelserne i regionen, siger Marianne Stendell, formand for Region Hovedstadens udvalg for fremtidens uddannelse og forskning.

Fakta:

  • Der er 34 almene gymnasier og 20 HF-kurser i Region Hovedstaden.
  • Alle elever i Region Hovedstaden får besked om, hvor de er optaget den 23. maj.
  • 1/6 af studenterne tager ikke en videregående uddannelse.

Yderligere oplysninger hos:

  • Formand for Region Hovedstadens udvalg for fremtidens uddannelse og forskning, Marianne Stendell (A), mobil 23 41 01 57
  • Anne Holm Sjøberg, Udviklingschef i Region Hovedstaden, mobil 23 23 89 89
  • Pressevagten i Region Hovedstaden – mobil 70 20 95 88
Redaktør