​​

Historisk opdatering af Region Hovedstadens it-netværk gik godt


Natten mellem den 10. og 11. november gennemgik Region Hovedstadens it-netværk en omfattende opdatering. Det betød enkelte telefonnedbrud samt lidt længere ventetid enkelte steder, men fik ellers ingen konsekvenser for patienterne på regionens hospitaler.

I 14 timer i træk kørte hospitalerne i Region Hovedstaden på nødberedskab hen over weekenden. Årsagen var, at man gennemførte den største omlægning af det centrale it-netværk i regionens historie. It-lukkevinduet var blevet nøje planlagt gennem længere tid – og blev gennemført uden de store problemer.

Patientsikkerheden var i højsædet

- Vi kørte i højeste beredskab for at sikre patienterne. Det var en utrolig spændende proces, som blev gennemført meget professionelt – både fra hospitalernes side og af de tekniske medarbejdere i regionen. Vi oplevede ikke, at patientsikkerheden truet på noget tidspunkt– og det var det allervigtigste, fortæller Overlæge og chef for Enhed for Patientsikkerhed i Region Hovedstaden Annemarie Hellebek, der sad med i koordineringsgruppen natten igennem.

Omlægning gav mindre problemer

Enkelte steder kan borgerne have oplevet forlænget ventetid, ligesom det en overgang var svært at komme igennem på telefon til Rigshospitalet og Hvidovre Hospital, da telefonerne gik ned i en periode efter midnat. Derudover blev lukkevinduet forlænget flere gange. Det skulle have været kørt fra klokken 21.00 til 07.00 næste morgen – men i alt varede det til klokken 11 om formiddagen.

Alle kan glæde sig til resultatet

- Det har været en lang nat for alle. Men nu glæder vi os rigtig meget til resultatet, som på sigt vil betyde en mere sikker it-drift i regionen som vil øge patientsikkerheden, siger Annemarie Hellebek.

En mere stabil it-fremtid

Omlægning af it-netværket sker som et led i Region Hovedstadens ambitiøse plan dels for at øge fokus på stabil it-drift for klinikerne og dels for at at forberede alle regionens hospitaler på den kommende It-Sundhedsplatform, som forventes at løfte sundheds-it-niveauet i regionen.


For yderligere oplysninger

Region Hovedstadens Pressevagt: 70 20 95 88

Redaktør