Hvordan skaber vi en grøn metropol?


Oplæg v/ Lars Gaardhøj (A).
Elbiler er en af vejene og hovedstadsregionen egner sig fantastisk til at udbrede elbiler. 90.000 husstande har to biler, befolkningstætheden er tæt og hovedparten af pendlingen er på under 30 km.
Udover at elbiler giver os et grønt og bæredygtigt alternativ til benzin og dieselbiler, så kan vi med elbiler skabe ny grøn vækst med produktion, eksport og op til 20.000 nye arbejdspladser. Men vi skal sammen med kommunerne gå helhjertet ind i det.

I Region Hovedstaden har vi inden for det sidste halve år lavet både en Klimastrategi og en Bæredygtighedsstrategi. Vi mener det her alvorligt, vi tror på den grønne vej og på at vi kan skabe Nordeuropas grønne metropol til inspiration for andre lande. Vi har dog store udfordringer.

Borgere i vores region udleder rigtigt meget CO2. 19 tons per borger om året. Det er 1 ton mere end gennemsnitsdanskeren og langt over FN’s målsætning på 2 tons CO2 per borger per år. Vi sætter altså dybe klimafodaftryk, og dem skal alle bidrage til at få ned. Vi skal ændre vores forbrugsmønstre, spise mindre okse- og kalvekød, reducere madspild, måske rejse mindre. I regionen vil vi gerne gå foran. Vores nye superhospitaler skal være grønne og bæredygtige. Vi vil købe mere klima-smart ind og udvikle nye grønne innovative løsninger indenfor energi, varme og affald. Allerede nu har vi projekter i gang, der vil spare regionen for mange mio. kr. i strøm, vand og varme. Det viser, at vi kan gøre noget godt for både klima og økonomi på en gang.

Bland dig i debatten

  • Hvor kan du forbruge mere klimavenligt?
  • Hvad synes, du Region Hovedstaden skal gøre?
  • Hvad skal der til, før du køber en elbil?
Redaktør