​​​​

Ingen kø-besked på akuttelefonen natten mellem 26.-27. januar


Dit opkald vil dog blive besvaret som altid, så bliv hængende i røret.

Ingen it i 14 timer på Glostrup og Herlev Hospital som følge af it-opdatering

Fra lørdag den 26. januar kl. 18.00 til søndag den 27. januar kl. 8.00 skal Region Hovedstadens it-netværk opdateres. Derfor lukkes de fleste kliniske og administrative it-systemer på Herlev og Glostrup Hospital ned i 14 timer.

Veltilrettelagt opgradering skal sikre mere stabil it-drift

Opgraderingerne er et led i en større indsats for at skabe en mere stabil it-drift på regionens hospitaler. Opgraderingerne er nøje planlagt og hospitalspersonalet er velforberedt på at håndtere situationen.

Ingen kømelding på 1813, men bliv i røret

Regionens borgere vil hovedsagligt kunne mærke den ved, at de i perioden ikke vil kunne få oplyst hvad nummer de står i kø, hvis de ringer til akuttelefonen 1813. Borgerne opfordres derfor til at blive i røret eller at prøve igen kort tid efter. Opkaldet skal nok blive besvaret.

Herlev Hospitals akutmodtagelse aflastes i perioden

Derudover vil akutte patienter i optageområdet omkring Herlev Hospital i perioden i stedet blive kørt til Hvidovre Hospital eller til Gentofte Hospital.

Personalet skal bruge papir og blyant

Personalet på Glostrup Hospital og Herlev Hospital er grundigt instrueret i at håndtere den 14 timer lange manglende adgang til it-systemerne, forsikrer Annemarie Hellebek, chef for Enhed for Patientsikkerhed i Region Hovedstaden:

Patientsikkerheden overvåges i hele perioden

- Vi har prøvet manøvren før, og personalet er klædt på til en aften og nat, hvor blyant og kuglepen skal i brug frem for pegefinger og tastatur. Vi overvåger dog situationen i hele perioden for at sikre os, at den manglende it-adgang ikke udløser uventede problemer med patientsikkerheden, siger Annemarie Hellebek.


Yderligere oplysninger hos

  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Redaktør