​​

Konference skal accelerere byernes grønne omstilling


Transform2012 samler kommuner, landspolitikere, virksomheder og forskningsinstitutioner om at drøfte fremtidens energieffektive byer.

Konference 21. – 22. november

D. 21. - 22. november slår 85 partnere dørene op til fremtidens bæredygtige byer. Det sker på konferencen Transform2012.

Uafhængig af fossile brændsler

”Byerne skal gå forrest i omstillingen til et samfund uafhængigt af fossile brændsler,” lyder det fra Poul Erik Lauridsen, direktør i Gate 21 og talsmand for Transform2012.

Byerne skal kickstarte omstilling

Poul Erik Lauridsen fortsætter: ”Byerne står for 70% af verdens samlede CO2-udledning og mere end halvdelen af verdens samlede energiforbrug. Byerne er desuden knudepunkter for transport, bygninger og energiforsyning, som repræsenterer de tre største potentialer for energieffektivisering, vi har. Det er derfor oplagt at kickstarte den grønne omstilling i byerne.”

Konkrete værktøjer

Transform2012 viser blandt andet konkrete værktøjer til at påvirke effektiviseringen af vores energiforbrug. Det drejer sig blandt andet om metoder til energirenovering, energiforsyning og mobilitetsplanlægning, som kan implementeres i kommuner og regioner for at hjælpe omstillingen på vej.

Nye tiltag

Men Transform2012 skal også være med til at sætte en ny scene for fremtidens byer. Derfor har konferencen også fokus på at udpege de væsentligste tiltag, der kan være med til at stimulere den grønne omstilling.

Samarbejde på tværs af sektorer

Konferencen henvender sig til kommuner, regioner, landspolitikere, virksomheder og forskningsinstitutioner. Programmet omfatter talere som Klima-, Energi- og Bygningsminister Martin Lidegaard, Direktør i Dansk Industri, Lars B. Goldschmidt og Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen samt mange flere. Sammen skal de være med til at definere, hvordan vi sikrer en effektiv grøn omstilling af byerne – en opgave der kræver helt nye mind-set og samarbejder.

Ulig nogen anden opgave

”Den grønne omstilling er ulig nogen anden opgave, vi har stået over for. Derfor kræver den nye metoder og nye samarbejdsformer. Vi tror på, at vi må arbejde sammen på tværs af sektorerne, hvis vi skal skabe et samfund uafhængigt af fossile brændsler. Transform2012 er derfor en opfordring til, at vi går sammen om at omstille – i første omgang vores byer, i anden omgang hele Danmark,” siger Poul Erik Lauridsen.

Om konferencen


  • Transform 2012 afvikles d. 21. - 22. november i DGI-byen i København.
  • Der er plads til 350 deltagere.
  • Deltagergebyret er 1.250 kr.  
  • Bag konferencen står Gate 21, Region Hovedstaden, projekterne Plan C, Formel M, Energi Øresund, Urban Transition og Albertslundkonceptet samt projekternes over 80 partnere

For yderligere information:

Redaktør