Mere akuthelikopter til Sjælland


Akuthelikopteren, som drives af Region Hovedstaden og Region Sjælland i fællesskab, får sin forsøgsordning forlænget med et år.


Penge fra Sundhedsministeriet

Udvidelsen finansieres af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse med godt 29 mio. kr. efter, at der i regeringsgrundlaget blev sat penge af til formålet.

Med forlængelsen løber forsøgsordningen frem til den 1. maj 2013.

Region Sjælland: Gør borgerne trygge

- Vi er meget tilfredse med, at vi kan fortsætte med at have en akuthelikopter på Sjælland, indtil den endelig beslutning om helikopteren er truffet. Den er med til, at vores borgere føler sig trygge og har bevist sit værd i mange situationer. Nu er der sikkerhed for helikopteren frem til maj næste år. Derefter er det op til politikerne på Christiansborg, hvilken model, vi fortsætter med, siger Steen Bach Nielsen, regionsrådsformand, Region Sjælland.

Region H: Understreger Rigshospitalets rolle

- Akuthelikopteren er rigtig god som supplement til det nuværende akutberedskab. I hovedstadens tætte trafik sikrer helikopteren, at hjælpen når hurtigt frem til alvorligt tilskadekomne. Den redder både liv og gør borgerne trygge. Derudover understreger de foreløbige erfaringer Rigshospitalets rolle som Danmarks førende hospital for patienter med behov for højt specialiseret behandling, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Vibeke Storm Rasmussen.

Bemandet med læger og paramedicinere

Akuthelikopteren er bemandet af et specialtrænet korps af læger og paramedicinere. Fra basen i Ringsted kan akutlægehelikopteren inden for godt 20 minutter nå frem overalt på Sjælland, Møn, Falster, Lolland og omkringliggende øer.

Yderligere oplysninger:
  • Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen, 43 64 25 21 (hjemme)
  • Pressevagt Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Redaktør