Mobildækningen i regionen skal være bedre

Regionen, kommunerne i regionen og telebranchen mødes for at forbedre mobildækningen i regionen

Møde 25. oktober

Bedre mobildækning er på dagsordenen den 25. oktober 2012, hvor Region Hovedstaden og alle kommuner i regionen mødes med telebranchen.

Irriterende, når forbindelsen ryger, mens vi taler

Formand for Miljø- og Grøn Vækstudvalget i Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj (S), siger:
”Vi har alle sammen prøvet, hvor irriterende det er, at forbindelsen forsvinder, mens vi taler, og konsekvenserne af den dårlige mobildækning rammer jo også virksomheder økonomisk. Derfor er det meget vigtigt, at vi i Region Hovedstaden har en god og stabil mobildækning, og det må alle gode kræfter samles om at skaffe”.

Master kan indpasses bedre

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Halsnæs Kommune, Jørgen L. Hansen (SF), udtaler:
”I kommunerne oplever vi nogle gange, at mobilselskabernes løsninger er for ensidige - ofte kommer de fx med forslag om én høj mast frem for flere mindre med bedre mulighed for tilpasning. Samtidig kan vi som kommuner også blive bedre til at udfordre disse løsninger. Borgernes modstand handler ofte om udseendet i området og frygt for tab af ejendomsværdi. Der kan derfor være noget at hente, hvis masterne kan indpasses bedre”.

Håb om at nå bredt ud

Jakob Willer, direktør i Telekommunikationsindustrien, siger:
”Det er et rigtigt og godt skridt, vi nu tager i fællesskab for at sikre en bedre og mere konstruktiv dialog. Jo færre begrænsninger og særlige krav, der stilles, jo længere kan vi nå for pengene og sikre en bedre dækning. Det er mit håb, at vi når bredt ud med dette tiltag til bedre dialog.”

Møder i alle regioner

Mødet er det tredje i en serie af fem dialogmøder – et i hver region. Der er tidligere holdt dialogmøder i Region Midtjylland og i Region Syddanmark. Senere på året følger dialogmøder i de resterende to regioner.

Undersøgelse om problemer med mobilforbindelse

På alle fem dialogmøder får kommunerne og regionerne blandt andet mulighed for at drøfte problemer om mobilforbindelse på steder, som kommunen har meldt ind i en spørgeskemaundersøgelse. Selskaberne 3, TDC, Telenor og Telia vil være klar til at drøfte baggrunden for problemerne og løsningsmuligheder i forhold til de lokale udfordringer.

Møde i Frederiksværk – pressen er velkommen

Mødet afholdes Gjethuset, Gjethusgade 5, 3300 Frederiksværk kl. 14-17. Halsnæs Kommune er vært for mødet, og pressen er velkommen.

Yderligere information:

  • Halsnæs Kommune, udvalgsformand Jørgen L. Hansen, jlha@halsnaes.dk, tlf.: 2829-3252
  • Region Hovedstaden, udvalgsformand Lars Gaardhøj, tlf.: 2892-2598 eller Region Hovedstadens pressevagt: 7020-9588
  • Telekommunikationsindustrien, direktør Jakob Willer, jw@teleindu.dk, tlf.: 2010-2365
  • KL, chefkonsulent Anni Kær Pedersen, akp@kl.dk, tlf.: 3370-3241
  • Danske Regioner, seniorkonsulent Anette Prilow, apr@regioner.dk, tlf.: 3529-8271
Redaktør