Netværk for større lighed i sundhedsvæsenet


Nyt netværk mellem Amager og Hvidovre Hospitaler og Ishøj og Brøndby kommuner skal give regionens sundhedsvæsen et socialt servicetjek og lukke huller.
Socialt udsatte skal have særlig hjælp, men ofte bliver de tabt mellem hospital, kommune og praktiserende læge.

I Sundhedsministeriets nye initiativ ”Lighed i Sundhed” skal Amager og Hvidovre Hospitaler i Region Hovedstaden gå foran som modelhospitaler og indgå i et netværk med Ishøj og Brøndby kommuner.

Skal lokalisere de svage

Netværket skal målrettet arbejde på at lokalisere, hvor i systemet de ressourcesvage patientgrupper er mest sårbare, og hvor overgangene mellem hospitalerne, de praktiserende læger og kommunerne kan blive bedre. Netværket blev præsenteret i dag på Hvidovre Hospital.

Skal styrke samarbejdet med kommunerne

- På Hvidovre Hospital kommer hver dag mange patienter, der er vanskeligt stillet. Det er godt, at den store ekspertise nu kan komme andre til gavn. Samtidig glæder jeg mig over, at vi nu får et netværk op at stå med kommunerne, så vi kan styrke samarbejdet. Det er så vigtigt, at vi kommer hele vejen rundt, og at vi møder patienterne der, hvor de er, så ingen bliver tabt og for eksempel kommer alt for sent i behandling, siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen.

Brøndby glad for netværket

Ib Terp, borgmester i Brøndby kommune bakker også netværket op:

- I Brøndby har vi mange borgere, der regnes for socialt svage. Derfor er det meget relevant for os, at deltage i netværket, og vi bidrager gerne med tal og viden, så vi kan blive klogere på, hvor hjælpen halter.

Ishøj har den dårligste sundhedsprofil

Ishøj Kommune er den kommune i Region Hovedstaden med den dårligste sundhedsprofil på borgerne. Her har borgmester Ole Bjørstorp efterlyst initiativer som dette gennem mange år, da kommunen ikke kan løfte problemerne alene.

- Jeg er meget glad for, der nu kommer fokus på at udvikle sundheden for vores svageste borgere. I Ishøj bor her mange, der spiser forkert, som har diabetes 2 og som måske drikker for meget. Det er sådanne specifikke problemstillinger, vi nu skal prøve at sætte bedre ind mod, siger Ole Bjørstorp.

Yderligere oplysninger

  • Vibeke Storm Rasmussen, formand for Region Hovedstaden, tlf. privat: 43 64 25 21
  • Pressevagten Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 66
  • Ib Terp, borgmester i Brøndby, tlf. 29 25 32 99
  • Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj, tlf. 51 20 35 11
  • Torben Mogensen, vicedirektør Amager og Hvidovre Hospitaler, tlf. 23 61 23 77
Redaktør