Ny nathelikopter til borgere i Østdanmark


Senest 1. januar 2014 vil borgere på hele Sjælland og øerne være dækket af en akutlægehelikopter hele døgnet

Helikopterkontrakt forlænges

Indtil den permanente og landsdækkende akutlægehelikopterordning træder i kraft, forlænger Region Sjælland og Region Hovedstaden den nuværende aftale med Falck-DRF.

Den nuværende kontrakt forlænges dermed helt til 1. oktober 2014.

Ny helikopter, der kan flyve om natten

Som en del af aftalen udskifter Falck i løbet af 2013 den nuværende helikopter med en mere moderne type, som har det nødvendige udstyr til at lande og lette om natten udenfor faste og oplyste landingspladser.

Tilfredshed med aftale

- Vi er meget tilfredse med, at vi kan fortsætte med at have en akuthelikopter på Sjælland, indtil den permanente ordning kan træde i kraft efter udbud. Den er med til, at vores borgere føler sig trygge og har bevist sit værd i mange situationer. Nu er der sikkerhed for helikopteren frem til 1. oktober næste år og den indgåede finanslovsaftale betyder, at der også i den permanente ordning vil være en døgndækkende akutlægehelikopter stationeret i Ringsted, siger Steen Bach Nielsen, Regionsrådsformand i Region Sjælland.

Regionsrådsformand: Vigtig beslutning

- Akuthelikopteren er rigtig god som supplement til det nuværende akutberedskab, så det er vigtigt, at vi har sikret borgerne en helikopter. Derudover understreger de indhentede erfaringer Rigshospitalets rolle som Danmarks førende hospital for patienter med behov for højt specialiseret behandling. Helikopteren redder både liv, og gør borgerne trygge, nu også om natten, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Vibeke Storm Rasmussen.

50 millioner kroner fra SUM

Det er Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, der har bevilget 50 millioner kroner til forlængelse af kontrakten.

Yderligere oplysninger hos:
  • Regionsrådsformand, Steen Bach Nielsen, Region Sjælland, telefon 30 61 64 46.
  • Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen, Region Hovedstaden, 43 64 25 21 (hjemme)
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Redaktør