Regionsdirektør Helle Ulrichsen trækker sig tilbage

1. januar skal Region Hovedstaden have ny øverste direktør.

Syv år på posten

Helle Ulrichsen trækker sig tilbage efter syv år på posten. Stillingen som regionsdirektør slås op til besættelse den 1. januar 2013.


Stor respekt fra alle sider

Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen:
”Helle har trukket et stort læs i regionens tid. Hele knoklearbejdet med at fusionere Københavns Amt, H:S og Frederiksborg Amt til Region Hovedstaden står der stor respekt om fra alle sider. Arbejdet med fusionen og de gode resultater hun har skabt for os i den forbindelse, har hun stor ære af”, siger Vibeke Storm Rasmussen.


”Største udfordring i mit professionelle liv”

”Det har været den største udfordring i mit professionelle liv at være direktør for Region Hovedstaden. Jeg har været med til at udstikke linjerne i syv år og har været igennem arbejdet med at få budgetter på plads, hvilket er et stort ansvar, men også et stort privilegium, føler jeg. Mine prioriteter har altid været, at vi først og fremmest er her for borgernes skyld. Og vi har altid sagt, at kvaliteten og brugertilfredsheden skal være i top, der skal være endnu bedre sammenhæng i patientforløbene, og produktiviteten skal også være i orden. Det kræver tilfredse medarbejdere og ledere, selv om der er krav om forandringer, og økonomien er presset. Det føler jeg nu, at vi er kommet et langt stykke med, så derfor er det nu tid til, at jeg takker af, og giver mig i kast med de nye, spændende udfordringer, der ligger foran mig”.

Fakta om Helle Ulrichsen

  • Er 62 år gammel
  • Er uddannet læge og gynækolog
  • Har været lægelig direktør på Rigshospitalet, samt centerdirektør
  • Har været administrerende direktør for H:S Hovedstadens Sygehusfællesskab
  • Har adskillige bestyrelsesposter​ ​
Redaktør