​​​

Rygpatienter får bedre overblik


Ny film giver patienter, der skal opereres i ryggen overblik over, hvad der sker, når de skal på hospitalet.

Kort film fra Videncenter på Rygsygdomme

Når måneder ellers års problemer med ryggen ender med, at en patient skal opereres, skal patienten forholde sig til en hel masse oplysninger på kort tid. Det kan være forvirrende. En ny kort film fra Videncenter på Rygsygdomme på Glostrup Hospital giver nu patienterne overblik over deres forløb ved at skildre Karin Grothe Knudsens forløb.

Filmen skal vises i venteværelset til forundersøgelse på Videncenter for Rygsygdomme på Glostrup Hospital. Den kan også ses på Region Hovedstadens youtube-kanal og på www.glostruphospital.dk.

Fra forundersøgelse til udskrivelse

Filmen følger Karin Grothe Knudsen, fra hun kommer til forundersøgelse og til hun er på vej hjem efter sin rygoperation.
  
​​​Med filmen forsøger vi at give et overblik
- Vi ved, det kan være svært for patienterne at overskue de mange informationer, de får i forbindelse med en indlæggelse. Med filmen forsøger vi at give et overblik og samtidig fortælle om de kontaktpersoner, der kan hjælpe patienten undervejs, siger Jon Ivar Tuxøe, der er overlæge på Videncenter på Rygsygdomme og selv medvirker i den nye film.

Kontaktpersonordning bliver overset

Alle patienter på Videncenter for Rygsygdomme får tildelt faste kontaktpersoner. Alligevel viste en undersøgelse for et år siden, at kun halvdelen af patienterne i afdelingen vidste, hvad en kontaktperson var – og kun otte ud af ti oplevede, at de havde mødt deres kontaktlæge.

Det er vigtigt for os at blive bedre til at formidle

- Det giver stor tryghed, når patienten ved, at hun har sine egne kontaktpersoner, som er forberedt på netop hendes forløb og følger hende særligt undervejs. Derfor er det vigtigt for os at blive bedre til at formidle kontaktpersonordningen til patienterne, siger Jon Ivar Tuxøe.

Med den nye film og andre tiltag som visitkort og nye pjecer håber afdelingen, at kendskabet bliver langt bedre. ​

Redaktør