​​​​​​

Seks bud på rammerne til fremtidens retspsykiatri


Buddene er en del af projektkonkurrencen for Ny Retspsykiatri Sct. Hans.

Historisk projekt

"Det er et historisk projekt, vi nu skyder i gang. Der er ikke bygget nyt til retspsykiatriske pati​enter i Danmark i mange år " siger formand for bedømmelseskomiteen Arly Eskildsen (SF).

5 politikere, 3 fagdommere i bedømmelseskomiteen

I bedømmelseskomiteen sidder fem politikere fra regionsrådet og tre fagdommere foruden Arly Eskildsen, der fortsætter:

Fremtidssikrede behandlingsrammer

” Med projektet vil vi skabe helt nye vilkår for nogle af de patienter, der har det allersværest i vores samfund. Det er vores vision at skabe et modelcenter for retspsykiatri på internationalt niveau og det er vores mål at sikre højt kvalificerede og fremtidssikrede behandlingsrammer.”

Sammenhæng mellem rammer og behandling

Planerne for det kommende byggeri tager udgangspunkt i visioner om en tæt sammenhæng mellem de organisatoriske og fysiske rammer og visionerne for behandling i fremtidens retspsykiatri.

Psykiatrisk Center Sct. Hans skal være førende inden for retspsykiatri

”Et vigtigt element i vurderingen af de modtagne bud er at sikre projektets visioner om at nytænke behandling og organisering på det retspsykiatriske område, så Psykiatrisk Center Sct. Hans kan blive førende inden for behandling af retspsykiatriske patienter i Danmark”, fortæller Martin Lund, direktør i Region Hovedstadens Psykiatri.

Bevilling på 550 mio. kr

Byggeprojektet Ny Retspsykiatri Sct. Hans er realiseret på baggrund af en bevilling på 550 mio. kr., fordelt 40/60 fra hhv. Region Hovedstaden og Statens Kvalitetsfond.

”Bylandskab” af Harald Martin Larsen (1878 – 1955). Indlagt på Sct. Hans Hospital fra 1918 og frem til sin død.

25.000 m² nybyggeri

Projektet indebærer 25.000 m² nybyggeri og etablering af 126 nye sengepladser ved Psykiatrisk Center Sct. Hans, der i fremtiden vil danne ramme om en specialiseret, moderne retspsykiatri for hele Region Hovedstaden. Byggeriet sættes i gang i 2015 og forventes at stå færdigt i 2018.

De seks team

De seks totalrådgiverteam, der deltager i projektkonkurrencens fase 1, har siden august 2012 arbejdet med deres forslag til Ny Retspsykiatri Sct. Hans. De seks teams er:

  • Aarhus arkitekterne A/S
  • Arkitektfirmaet C. F. Møller A/S
  • Arkitema Architects K/S
  • KHR arkitekter A/S
  • Konsortiet KARLSSON VLA
  • White arkitekter A/S
1-3 forslag videre til fase 2

Mellem et og tre forslag vil blive indstillet til at gå videre i projektkonkurrencens fase 2.

Vinder udpeges i sommeren 2013

Vinderprojekterne i fase 1 præsenteres onsdag den 30. januar 2013. Den endelige vinder af byggeprojektet udpeges i sommeren 2013.

Redaktør