​​​​​​​​​​​​​

Sundhedspriser for 7,5 millioner kroner

Region Hovedstadens Psykiatri og Rigshospitalet blev præmieret.
Der blev uddelt i alt 7,​5 milli​oner kroner til intensiv behandling af psykisk syge unge, accelererede operationsforløb samt behandling af blodsygdomme, hjertesygdomme og kræft, da Region Hovedstaden tirsdag den 28. august uddelte prisen ”Global Excellence – i sundhed.”

Prisen går til forskningsmiljøer, som inter​nationalt set er på forkant med udviklingen

Prisen er etableret af Region Hovedstaden i tæt samarbejde med Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet. Den går til forskningsmiljøer, som internationalt set er på forkant med udviklingen, og som medvirker til, at sundhedsvæsenet kan tilbyde det bedste til hovedstadsregionens borgere inden for forebyggelse, diagnose og behandling.

Første gang til en forskningsenhed i Region Hovedstadens Psykiatri

I år gik den ene af de fem priser for første gang til en forskningsenhed i Region Hovedstadens Psykiatri. Det skete som anerkendelse af enhedens rolle i de intensive psykosociale behandlingsforløb for unge, kendt som OPUS-projekt. De resterende fire priser gik alle til forskningsenheder på Rigshospitalet.

Vi må satse og investere i de miljøer, der går forrest i udviklingen

- Vinderne viser alle, at vi i Region Hovedstaden tilbyder vores borgere sundhedsydelser af international topkvalitet. Og for at vi også fremover skal kunne tilbyde vores borgere et effektivt sundhedsvæsen af høj kvalitet, må vi satse og investere i de miljøer, der går forrest i udviklingen og anvendelsen af ny viden, siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S).

Prisen skal bruges til at vise omverdenen, at vinderne er attraktive samarbejdspartnere

De fem vindere modtog hver 1,5 millioner kroner. Både pengene og prisen skal bruges til at vise omverdenen, at vinderne er attraktive samarbejdspartnere og dermed gøre det nemmere at tiltrække og fastholde de bedste medarbejdere og forskere til hospitalerne og universiteterne.

Region Hovedstadens forretningsudvalg udpeger vinderne

Det er Region Hovedstadens forretningsudvalg, der på baggrund af vurderinger fra et fagligt bedømmelsesudvalg med både nationale og internationale eksperter, udpeger vinderne.

De vandt Global Excellence – i sundhed 2012:

  • ​Enhed for Kirurgisk Patofysiologi, Rigshospitalet, ved Henrik Kehlet, professor ved Københavns Universitet.
  • Hæmatologisk Klinik, Rigshospitalet, ved overlæge og klinikchef Lars Kjeldsen.
  • Kardiologisk Afdeling, Hjertemedicinsk Klinik, Iskæmisk Team Unit, Rigshospitalet, ved Lars Køber, overlæge og professor ved Københavns Universitet.
  • Onkologisk Klinik, Rigshospitalet, ved Hans von der Maase, klinikchef og professor ved Københavns Universitet.
  • Psykiatrisk Forskningsenhed og OPUS, Region Hovedstadens Psykiatri, ved Merete Nordentoft, professor ved Københavns Universitet.

Yderligere oplysninger hos: 

  • Vibeke Storm Rasmussen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden, tlf. 43 64 25 21 (hjemme) 
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88 ​​
Redaktør