Danmarks største uddannelsesevent indtager hovedstaden

Bella Center danner rammen om Danmarks største uddannelsesevent, når landets bedste erhvervsskoleelever dyster om at blive danmarksmester til DM i Skills.

Bliv klogere på mulighederne

Region Hovedstaden byder indenfor, når dørene slås op til DM i Skills i Bella Center 8.-10. januar, hvor der kommer op mod 50.000 besøgende.

Her kan unge og deres forældre opleve 300 elever fra erhvervsuddannelserne dyste om at blive danmarksmester inden for 36 forskellige fag fra murer til detailhandel over bager til industritekniker.

De kan også selv prøve kræfter med nogle af fagene og tage en snak med erhvervsskoleelever, lærere og uddannelsesvejledere.

Web-tv: Bliv klogere på erhvervsuddannelserne

​​ (​01:40)

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse

De seneste ti år er søgningen til erhvervsuddannelserne faldet. Senest viste en undersøgelse fra Danske Skoleelever i december 2014, at kun hver tiende elev i 8. klasse overvejer en erhvervsuddannelse efter 9. klasse.

Der er dermed langt til regeringens målsætning om, at 30% af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse i 2025.

Erhvervsuddannelser åbner mange muligheder

”I Region Hovedstaden har vi i øjeblikket ca. 7000 faglærte ansatte, og de er en uundværlig del af et velfungerende og smidigt sundhedsvæsen,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

”Derfor er vi med til at sætte fokus på erhvervsuddannelserne og de mange gode muligheder for karriere og efteruddannelse en erhvervsuddannelse giver,” slutter regionsrådsformanden.

DM i Skills arrangeres af Skills Denmark, Region Hovedstaden, Københavns Kommune og erhvervsskolerne i hovedstadsregionen. Læs mere på skillsdenmark.dk
Redaktør