Er du frameldt screeningstilbuddet for brystkræft?

Hvis du er blandt de kvinder, som siden 2012 er blevet frameldt Region Hovedstadens vil du om kort tid modtage et brev fra Region Hovedstaden.
Torsdag den 13. november skriver medierne om ca. 11.000 kvinder i Region Hovedstaden, som er blevet frameldt regionens tilbud om screening for brystkræft.

Det er korrekt, at et antal kvinder er blevet frameldt ordningen, hvis de over en årrække ikke har svaret på i alt tre tilbud om screening for brystkræft.

Men det er vigtigt at understrege, at fremadrettet bliver ingen kvinder frameldt ordningen, uanset om de reagerer på vores tilbud eller ej.

Er du én af de 11.000 frameldte kvinder?


  • Er du blevet frameldt ordningen, så arbejder vi på højtryk for at sikre, at du nu bliver gentilmeldt og igen vil modtage tilbud om screening for brystkræft.
  • Du vil i så fald modtage et brev fra Region Hovedstaden inden udgangen af november 2014 – altså inden for de næste par uger – som vil fortælle dig mere om, hvad du skal foretage dig.
  • Hvis du ønsker at bestille en tid allerede nu eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Sekretariatet for Mammografiscreening i Region Hovedstaden. Tlf. 56 90 90 65, mail mammo@regionh.dk. Åbningstiderne er mandag – torsdag kl. 8.15 – 15.00 og fredag kl. 8.15 – 12.00.

Hvem modtager screeningstilbuddet?

  • Alle kvinder mellem 50 – 69 år får med to års mellemrum et tilbud om screening for brystkræft.
  • Er du blevet ældre end 69 år, siden du blev frameldt screeningsprogrammet, vil du blive tilbudt en kontrolscreening.

Har du aldrig modtaget et screeningstilbud?

  • Hvis du ikke er fyldt 50 år, er du endnu ikke omfattet af ordningen, og så har du ikke modtaget et tilbud endnu.
  • Hvis du er fyldt 50 år inden for de sidste to år og ikke har modtaget et tilbud endnu, er det blot fordi du endnu mangler at få dit 1. tilbud om screening. Tilbuddene kommer med to års mellemrum.
  • Husk, at hvis du er blandt de frameldte, vil du under alle omstændigheder om kort tid modtage et brev fra Region Hovedstaden med flere oplysninger.

Er du berettiget til erstatning?

  • Hvis du er blandt de kvinder, som er blevet frameldt ordningen, og siden har fået konstateret brystkræft, kan du søge erstatning hos Patienterstatningen.

Læs mere

Ønsker du ikke at deltage i screeningsprogrammet?

  • Hvis du ikke ønsker at deltage i screeningsprogrammet for brystkræft, og ikke ønsker at modtage flere henvendelser fra regionen, vil det være en stor hjælp, hvis du kontakter screeningssekretariatet og framelder dig screeningsprogrammet.

 

Redaktør