Ny kontrakt skal sikre 4.000 nye jobs i ”Greater Copenhagen”

Region Hovedstaden indgår kontrakt med Copenhagen Capacity om at trække flere udenlandske virksomheder og talenter til Greater Copenhagen-regionen. Det skal resultere i 4.000 nye jobs i regionen

Nu skal der sættes handling bag ordene og visionerne for begrebet Greater Copenhagen. Derfor har Region Hovedstaden fornyet sin resultatkontrakt med Copenhagen Capacity, som over de næste fire år skal sikre 4.000 nye arbejdspladser og løfte Greater Copenhagen-regionen i konkurrencen med udlandet.

Region Hovedstaden har samlet afsat over 130 mio. kroner i kontrakten. Pengene skal blandt andet være med til at finansiere indsatsen med Greater Copenhagen-samarbejdet, hvor de 46 kommuner i Region Hovedstaden og Region Sjælland er gået sammen om at markedsføre sig internationalt under brandet GREATER COPENHAGEN. 

- Det, der er vigtigt for mig, er, at vi sikrer vækst og skaber arbejdspladser i vores region til gavn for hele Danmark. Med resultataftalen med Copenhagen Capacity rykker vi nu nærmere at skabe en metropol, der kan måle sig med eksempelvis Hamborg, Stockholm og Amsterdam”, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Greater Copenhagen ruster sig til international konkurrence

Hovedstadsområdet taber terræn til andre europæiske metropoler, når det handler om at skabe vækst. De seneste 10 år har væksten i den danske del af Øresundsregionen været ca. 1,3 % om året. Den store Stockholmregion har i samme periode præsteret en årlig vækst på 3 % i gennemsnit, viser tal fra Danmarks Statistik og SCB.

- Copenhagen Capacity forpligter sig med kontrakten til at skabe 4.000 nye jobs og dermed vækst og udvikling i regionen. Det skal blandt andet ske ved at præcisere og udvikle regionens styrkepunkter og markedsføre dem som målrettede tilbud til udenlandske investorer, virksomheder og talenter. Kommunerne og andre aktører i regionen spiller naturligvis en central rolle i forhold til at udvikle styrkepositioner og konkrete tilbud, og vi ser frem til samarbejdet”, siger Claus Lønborg.
Kinesiske investeringer og eksport af sundhedsteknologi

Et eksempel på det er erhvervsklyngen Copenhagen Healthtech Cluster (CHC), som skal gøre Greater Copenhagen til det foretrukne sted i verden at udvikle og teste ny sundhedsteknologi. Løsningerne skal både gavne danske borgere og virksomheder i regionen, der kan se frem til øget salg og eksport til den vestlige verden og Asien, som står over for store udfordringer med en aldrende befolkning og flere kronisk syge borgere.

Derudover er kinesiske investeringer i fokus. Kina er på vej til at blive verdens største økonomi og skruer op for investeringer i udlandet. Sourcing China-programmet skal samle regionens aktører om en mere målrettet markedsføringsindsats i Kina og udvikle og implementere initiativer, der gør det mere attraktivt og smidigt for kinesiske investorer at etablere sig i Greater Copenhagen.

Endelig er tiltrækning af udenlandsk talent til danske virksomheder og organisationer blevet et forretningsområde, som Copenhagen Capacity skal varetage på lige fod med tiltrækning af virksomheder og kapital.

Fakta:

Resultatkontrakten mellem Region Hovedstaden og Copenhagen Capacity er i første omgang tegnet for en treårig periode med mulighed for ét års forlængelse.

Greater Copenhagen-samarbejdet består indledningsvis af tre overordnede initiativer, som Copenhagen Capacity er udførende partner på:

  • At samle alle 46 kommuner om det nye Greater Copenhagen-brand.
  • At udvikle et fælles modtageapparat, som håndterer henvendelser fra og opfølgning på udenlandske erhvervsdelegationer. 
  • At lancere en investorportal, hvor alle regionens kommuner kan udstille store bygge- og anlægsprojekter for at tiltrække internationale investorer.

Om Copenhagen Capacity

Copenhagen Capacity er en erhvervsdrivende fond, som blev stiftet af kommuner og amter i 1994 med det formål at tiltrække internationale investeringer. I dag arbejder Copenhagen Capacity for at tiltrække og fastholde internationale virksomheder, investorer og talenter til regionen med midler fra Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Mere information

  • Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden, via pressevagten på telefon + 45 70 20 96 88
  • Claus Lønborg, administrerende direktør i Copenhagen Capacity på +45 24 98 16 16.
Redaktør