Politikere hørte om Glostrup Hospitals indsats for at reducere madspild

3. februar var regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) og miljøminister Kirsten Brosbøl (S) på Glostrup Hospital med fokus på madspild og affaldsforebyggelse.

Udspil om madspilds jægere

Under besøget lancerede ministeren sit udspil om madspildsjægere.

Madspild næsten halveret

Lanceringen lå på Glostrup Hospital, fordi man her er særligt gode til at reducere madspild. Siden arbejdet med madspild for alvor kom i gang, er mængden af madaffald i Centralkøkkenet på Glostrup Hospital faldet til næsten det halve.

12,7 tons mindre madspild

Hvor køkkenet fx fra 1. juni 2009 – 31. maj 2010 smed 25,7 tons madaffald ud, smed de kun 13 tons ud i perioden 1. juni 2012 – 31. maj 2013.

At tænke smart i køkkenet

Det handler blandt om at reducere på portionsstørrelserne, men på Glostrup Hospital arbejder man også bevidst med madspildsambassadører, som holder øje med, at man tænker smart i køkkenet hele tiden og har fokus på de steder, hvor der spildes.

Måske kan en kødhakkermaskine renses på en særlig måde, så man får alt kødet med ud og ikke kommer til at smide noget af det ud, når maskinen efterfølgende vaskes.

Stiller skarpt på madspild hver dag

På Region Hovedstadens hospitaler og centre er der hver dag stillet skarpt ind på madspild, og man arbejder på at lære af hinanden og hele tiden få optimeret arbejdsprocesser.

Katalog om at minimere madspild

Tanken om at reducere madspild er ikke ny i Region Hovedstaden, hvor det har været i særligt fokus siden 2012. Og sidste år udkom kataloget ”Minimering af madspild – et idékatalog til hospitaler og storkøkkener”, hvor man netop kan lære af hinandens gode ideer.
Se kataloget ”Minimering af madspild – et idékatalog til hospitaler og storkøkkener" (pdf-fil, åbner i nyt vindue)
Redaktør